Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Οι υποκριτές ιμπεριαλιστές στοχεύουν το φυσικό πλούτο των χωρών

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει τη στρατιωτική επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών κατά της Λιβύης.

Οπως σημειώνεται, «στην ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, οι επικίνδυνες εξελίξεις, οι συγκρούσεις και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις έχουν ως στόχο το πετρέλαιο της Λιβύης, το φυσικό αέριο των χωρών της Βόρειας Αφρικής και τον έλεγχο των στρατηγικών σημείων που είναι πλούσια σε πρώτες ύλες. Αυτός ο ανταγωνισμός οδηγεί σε οικονομικούς και κατασκοπευτικούς πολέμους ή και σε εχθροπραξίες, όπως αυτές που σημειώνονται σήμερα στη Λιβύη.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία και οι σύμμαχοί τους υποστηρίζουν πως επιτίθενται στη Λιβύη για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Είναι υποκριτές και ψεύτες! Γιατί δεν πράττουν το ίδιο για τα ψηφίσματα σχετικά με το ζήτημα της Κύπρου; Γιατί δεν κάνουν το ίδιο για τα δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη; Γιατί δεν κάνουν το ίδιο για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, για να σταματήσει ο αποκλεισμός κατά της Κούβας;

Απαιτούμε την άμεση παύση της στρατιωτικής επιθετικότητας κατά της Λιβύης. Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ