Σάββατο 26 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πυροτεχνήματα για να κρύψει τη συναίνεση

Ζητάει επίμονα την παραίτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου για να μείνει στο απυρόβλητο η στρατηγική που ενιαία συνυπηρετεί με την κυβέρνηση

Με άσφαιρα πυρά κατά της κυβέρνησης και πυροτεχνήματα, όπως αυτό για παραίτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου, επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να αποκρύψει τη σύμπλευσή της με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα, τα οποία στηρίζει στην πράξη.

Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ με τις εντυπωσιοθηριακές κινήσεις της διευκολύνει την κυβέρνηση και την τρόικα να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά τα νέα μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου, υποδεικνύοντας μάλιστα να χρησιμοποιήσει τη λογική του αποδιοπομπαίου τράγου, να «θυσιάσει» δηλαδή τον υπουργό Οικονομίας για να αποπροσανατολιστεί ο λαός, να εκτονωθούν οι αντιδράσεις και να να δοθεί έτσι «νέα ώθηση» στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που έτσι και αλλιώς θεωρεί αναγκαία για την έξοδο από την κρίση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επανέφερε χτες το ζήτημα της παραίτησης του υπουργού Οικονομίας, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει «ευθιξία» εκ μέρους του Γ. Παπακωνσταντίνου, γιατί όπως είπε έχει αποτύχει και έχει πέσει έξω με βάση αυτά που έλεγε πριν από μερικούς μήνες. Πίσω όμως από το πυροτέχνημα αυτό, φαίνεται καθαρά η συναίνεση και η έμπρακτη στήριξη της ΝΔ στις προωθούμενες αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν κλήθηκε ο Γ. Μιχελάκης να τοποθετηθεί συγκεκριμένα σε ποια από τα νέα μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου διαφωνεί η ΝΔ, παρέπεμψε στην επικαιροποιημένη πρόταση εξόδου από την κρίση που θα παρουσιάσει ο Α. Σαμαράς στο Ζάππειο στις αρχές Απρίλη. Ομως και στη νέα πρόταση της ΝΔ τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου είναι ένα το κρατούμενο, εμπλουτισμένα με επιπλέον μέτρα στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι η ηγεσία της ΝΔ υιοθετεί τις διαπιστώσεις και τις επισημάνσεις της έκθεσης της Κομισιόν, δίχως βέβαια να αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τα νέα μέτρα που προτείνονται. Σχολιάζοντας την 3η επικαιροποίηση του μνημονίου, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας εκτιμά ότι «η εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί δυσχερέστερη», καθώς, όπως σημειώνει, «εντοπίζονται καθυστερήσεις και διαχειριστικές αδυναμίες στην προετοιμασία των διαρθρωτικών αλλαγών», ενώ «παρατηρούνται αδυναμίες στην είσπραξη εσόδων και στον έλεγχο των δαπανών».

Σε όλους τους τόνους, η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται στα λόγια να αποκρούει την προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει συνενόχους, αλλά στην πράξη στηρίζει το σύνολο σχεδόν των αντιλαϊκών μέτρων, με αιχμή την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ