Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Καταψηφίστε την πολιτική που τσακίζει εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους

Σε συγκέντρωση των περιπτεριούχων - καπνοπωλών μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Με σύνθημα «Οχι στην εξόντωση» διαδήλωσαν χτες οι περιπτεριούχοι - καπνοπώλες της Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης μετά την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση των ποσοστών κέρδους στα τσιγάρα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Ζαριανόπουλος και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ.

Οι περιπτεριούχοι κατήγγειλαν την επίθεση που δέχονται και οδηγεί σε μαζικά λουκέτα των καταστημάτων και των περιπτέρων τους, σε οικονομική εξαθλίωση τις οικογένειές τους. Επίσης κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι τους αφήνει στο έλεος των κερδοσκόπων. Οπως είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Καταστημάτων Ψιλικών - Καπνοπωλών & Ενοικιαζόμενων Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου, στο Νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν 2.500 περίπτερα και ψιλικατζίδικα. Από την αρχή της χρονιάς έχουν βάλει λουκέτο περίπου το 20% από αυτά και εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του 2010 πρόκειται να κλείσουν άλλα τόσα.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος τους κάλεσε να συμπαραταχθούν σε κοινό αγώνα με το εργατικό κίνημα και να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που συνθλίβει εργαζόμενους, μικρούς και αυτοαπασχολούμενους. «Χρόνια τώρα, είτε με ανάπτυξη της χώρας, είτε με κρίση, η πολιτική που συσσωρεύει κέρδη στους λίγους σε βάρος των πολλών, στηριγμένη στη δική σας ανοχή, στη δική σας ψήφο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οργιάζει πάνω στην πλάτη σας. Οι κυβερνώντες και όσοι επωφελούνται από αυτούς μπήκαν πια στο σπιτικό και μας κατακλέβουν. Αν δεν τους κλείσουμε την πόρτα, αν δεν τους φρενάρουμε, δε θα αφήσουν τίποτα», σημείωσε. Και τους κάλεσε να καταδικάσουν την πολιτική που οδηγεί σε εξαθλίωση τις οικογένειές τους, αποδυναμώνοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους υποψηφίους τους στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές . Να στηρίξουν αποφασιστικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να αλλάξει η πορεία του τόπου.

  • Το βράδυ, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος μίλησε σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Χαριλάου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ