Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να μην πτωχεύσει ο λαός

Κάθε φορά που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εφαρμόσει την επόμενη δόση των επώδυνων, κατά των εργαζομένων, μέτρων, βγάζει στην επιφάνεια το ...θυμιατό με την επικείμενη χρεοκοπία της χώρας. Με τον εκβιασμό της καταστροφής και τον μπαμπούλα της κατάρρευσης της οικονομίας, πορεύτηκαν από την επομένη κιόλας των εκλογών του 2009, με τον ίδιο τρόπο επιχειρούν και τώρα να προετοιμάσουν το έδαφος για όσα έρχονται μετά τις εκλογές του επόμενου μήνα.

Το σάρωμα των λαϊκών εισοδημάτων όλο το χρόνο που μας πέρασε, οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και το ΦΠΑ, οι ανατροπές στο σύστημα της ασφάλισης και της συνταξιοδότησης των εργαζομένων, η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων στην κατεύθυνση που αξίωναν οι μεγαλοεργοδότες, τα «πακέτα» των δισεκατομμυρίων που προσέφεραν προς το μεγάλο κεφάλαιο, όλα αυτά ήταν μέτρα ακραίου αντιλαϊκού χαρακτήρα και όλα, υποτίθεται πως πάρθηκαν με στόχο να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας. Κι όμως, μετά από τόσους μήνες και μετά από μιας τέτοιας έκτασης λεηλασία των εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ ξαναζεσταίνει την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία.

Η αποστολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλή. Εχει δεσμευτεί να βγάλει τους κεφαλαιοκράτες από την κρίση. Εχει αναλάβει να κλέψει από τους εργαζόμενους εκατοντάδες δισεκατομμύρια, ώστε να στηρίξει τραπεζίτες, μεγαλοβιομηχάνους, μεγαλεμπόρους, πολυεθνικές, που έχουν ανάγκη από το τζάμπα κρατικό χρήμα, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Ε, για να περάσεις μια τέτοια πολιτική χρειάζεσαι μπαμπούλες και το ΠΑΣΟΚ επινοεί διάφορους εκβιασμούς για να τρομάξει το λαό, για να κρύψει τον πραγματικό χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης, για να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα, να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όλοι φταίμε για την κρίση που υπάρχει.

Η οικονομική κρίση είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό. Είναι αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων, που επειδή ακριβώς έχουν διογκωθεί σε ιστορικά τεράστια μεγέθη, δεν μπορούν, όπως παλαιότερα, να εξασφαλίσουν υψηλά κέρδη. Τα κεφάλαια προσπαθεί να σώσει η κυβέρνηση και γι' αυτά πασχίζει να μη χρεοκοπήσουν. Για τους εργαζόμενους αδιαφορεί παντελώς. Αδιαφορεί για τη χρεοκοπία με την οποία απειλούνται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών. Αδιαφορεί για τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, για τους φτωχούς που πολλαπλασιάζονται, για τους αγρότες που ξεκληρίζονται, για τους αυτοαπασχολούμενους που κατά δεκάδες χιλιάδες κλείνουν τα μαγαζιά τους, για τους νέους και τις νέες που μαραζώνουν μπροστά στα αδιέξοδα που τους προκαλεί η κοινωνία που έφτιαξαν και τώρα τρέχουν για να τη σώσουν.

Ολοι αυτοί, τα θύματα της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου, και ταυτόχρονα το μοναδικό ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, οι αποκλειστικοί παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου, αυτοί είναι που αποτελούν την Ελλάδα που δεν πρέπει να χρεοκοπήσει, δηλαδή δεν πρέπει να χρεοκοπήσουν οι ίδιοι, αλλά να χρεοκοπήσουν οι μερικές εκατοντάδες - άντε κάποιες χιλιάδες - εκπρόσωποι του κεφαλαίου και το κράτος τους. Ενα κράτος το οποίο υπάρχει για να εξυπηρετεί αυτούς, κατακλέβοντας και χρεώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ο οποίος συνεχώς καλείται να πληρώνει τα σπασμένα (τους). Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη να βάλουν φραγμό στη διαδικασία της δικής τους χρεοκοπίας. Αρκεί να διαλέξουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν... Ας κάνουνε το πρώτο βήμα ενισχύοντας, στις εκλογές, όσο γίνεται περισσότερο τους συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ