Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ
Χοντρό δούλεμα για τους συνταξιούχους

Ζητάνε και τα ρέστα από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μετά τις συντάξεις καρατομούν τώρα μέχρι και τα επιδόματα ελεημοσύνης

Με απόλυτο χλευασμό απέναντι στα θύματα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε χτες να ξεπεράσει ακόμη και τον ίδιο της εαυτό.

Μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και με ελάχιστα ψίχουλα επιχειρεί την εξαγορά λαϊκών ψήφων. Ερχονται τώρα να εμφανίσουν τάχα παροχές «κοινωνικής αλληλεγγύης» κάποια απειροελάχιστα από τη λεία που απέσπασαν από το λαό για να την προσφέρουν πεσκέσι στις μερίδες της πλουτοκρατίας, στα τρωκτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.

Με ακραίο κυνισμό, λες και βλέπουν απέναντί τους κάποιους «ενοχλητικούς» επαίτες, θα δώσουν, αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται, δυο - τρία κατοστάρικα σε κάποιους από τους μικροσυνταξιούχους που τους έχουν αναγκάσει να ζουν κάτω και από τα όρια επίσημης φτώχειας, σε συνθήκες απόλυτης μιζέριας.

Είναι οι ίδιοι που κατάργησαν τη 13η και 14η σύνταξη, οι ίδιοι που εκτίναξαν τους φόρους πάνω σε όλα τα εμπορεύματα μαζικής λαϊκής κατανάλωσης, που ρούφηξαν λαϊκό εισόδημα από παντού, οι ίδιοι που αμέσως μετά τις ερχόμενες εκλογές το Νοέμβρη ετοιμάζουν τα ακόμη χειρότερα.

Το συνολικό ποσό που λένε ότι θα διαθέσουν είναι όλα κι όλα 100 εκατ. ευρώ, ενώ τα νέα αντιλαϊκά πακέτα που έχουν έτοιμα για το 2011 φτάνουν σε ακόμη 7 δισ. ευρώ.

Πάνω από 9,5 δισ. ευρώ φτάνει η αφαίρεση λαϊκού εισοδήματος για το 2010 και το 2011, με τα 100 εκατ. που λένε πως θα επιστρέψουν να μη φτάνουν ούτε στο 1% από αυτά που αρπάζουν. Να θυμίσουμε ότι πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές επίσης είχαν υποσχεθεί «επιδόματα». Αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση νομοθέτησαν κάποιες παροχές 1 δισ. ευρώ για να έρθουν στη συνέχεια να κόψουν τη δεύτερη δόση (500 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα μισά) που ήταν να δοθεί φέτος, γιατί αυτό απαιτούσε η δημοσιονομική προσαρμογή για την πλουτοκρατία. Τα 100 εκατ. ευρώ, που λένε, ότι θα δώσουν το Δεκέμβρη είναι κατά πολύ χαμηλότερα και από αυτά που οι ίδιοι ψήφισαν απλά για να μην τα δώσουν στη συνέχεια. Το συγκεκριμένο κονδύλι κόπηκε από τα 500 στα 100 εκατ. ευρώ με τα πρώτα πακέτα του μνημονίου τους.

Από το νέο «κελεπούρι» της πλουτοκρατίας στους μικροσυνταξιούχους εξαιρούνται ευθύς εξαρχής όλοι οι 850.000 μικροσυνταξιούχοι του ΟΓΑ, όπως επίσης και όλοι, ανεξάρτητα από ασφαλιστικό ταμείο, που δεν έχουν συμπληρωμένα τα 60 χρόνια ηλικίας.

Τα ποσά της «έκτακτης ενίσχυσης» που λέει ότι θα χορηγήσει η κυβέρνηση, με βάση εισοδηματικά κριτήρια φτώχειας είναι 100, 200 και 300 ευρώ και θα καταβληθούν στα τέλη του Δεκέμβρη μαζί με τις συντάξεις. Είναι, δηλαδή, ολοφάνερο ότι δεν αναπληρώνουν ούτε καν το δώρο των Χριστουγέννων που επίσης πετσόκοψαν.

Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά της εφάπαξ ελεημοσύνης στους συνταξιούχους αφορούν στα ποσά από συντάξεις και οποιαδήποτε άλλη πηγή και ορίστηκαν ως εξής:

  • Ατομικό ετήσιο εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ: 100 ευρώ.
  • Ατομικό εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ: 200 ευρώ.
  • Ατομικό μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 12.000 ευρώ: 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο συνολικός αριθμός των διακαιούχων είναι 500.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ