Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουπόνι και ψηφοδέλτιο πάνε μαζί

Το 34,76% του πλάνου της κάλυψε η ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, μετά το τρίτο κλείσιμο

Βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα από τη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε τις πρώτες βδομάδες της οικονομικής εξόρμησης, με συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, αλλά της θέλησης του λαού να στηρίξει και να ενισχύσει πολύμορφα το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας εντείνουν με αποφασιστικότητα τη μάχη με το κουπόνι, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για να υπερκαλυφθούν τα πλάνα.

Στο τρίτο κλείσιμο, η ΚΟ της Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ κάλυψε κατά 34,76% το πλάνο της, με 3 Νομαρχιακές Οργανώσεις (Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα) να βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνες που έχουν καλύψει ποσοστό μεγαλύτερο από το 30% του πλάνου τους.

Σε δήλωσή του στον «Ρ», ο Θωμάς Κωτσιανικούλης, Γραμματέας της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, της Οργάνωσης που βρίσκεται ήδη στο 45,71% του πλάνου και 6η πανελλαδικά στην άμιλλα, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν οι προοπτικές, υπάρχουν οι δυνατότητες για υπερκάλυψη του πλάνου. Βοηθά η έγκαιρη και διεξοδική συζήτηση, ο επιμερισμός του πλάνου σε επίπεδο ΚΟΒ και κάθε συντρόφου, η ανανέωση και εμπλουτισμός του προσωπικού πλάνου, η έγκαιρη καταβολή του κόκκινου μεροκάματου και των εισφορών.

Το πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ με τους ανθρώπους του μόχθου, τη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, βοήθησε στο να καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι πως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό. Στην οικονομική δουλειά βοηθάνε επίσης οι εξορμήσεις, οι συζητήσεις, για τις ερχόμενες εκλογές στην τοπική διοίκηση, που δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι, όσοι βιώνουν βάσανα και δυσκολίες, αναγνωρίζουν το ρόλο του Κόμματος στην οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Αυτό αποτυπώνεται στην ανταπόκριση των υποψηφίων και των συνεργαζομένων με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη σημαντική οικονομική τους βοήθεια για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων της εκλογικής μάχης. Χωρίς να υποτιμούμε τις δυσκολίες, οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν με την ένταση της δράσης των Κομματικών Οργανώσεων, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα πλάνα μπορούν να υπερκαλυφθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ