Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Προκλητικά παιχνίδια στην πλάτη του λαού

Η μια μετά την άλλη ικανοποιούνται οι αξιώσεις και οι εκβιασμοί των εταιρειών που βάζουν στο χέρι ένα στρατηγικό τομέα της οικονομίας

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία είναι οι πρώτοι που θα βιώσουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από τις κολεγιές της κυβέρνησης με το πολυεθνικό κεφάλαιο
Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία είναι οι πρώτοι που θα βιώσουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από τις κολεγιές της κυβέρνησης με το πολυεθνικό κεφάλαιο
Κορυφώνεται το παιχνίδι κυβέρνησης - πολυεθνικών, σε βάρος των εργαζόμενων και της περιουσίας του λαού, σε ό,τι αφορά το μεταξύ τους αλισβερίσι για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ανάμεσα στις πολυεθνικές της Γερμανίας και του Αμπου Ντάμπι, με μεσάζοντα το υπουργείο Αμυνας.

Χτες ορίστηκε η 27η του Οκτώβρη ως η νέα ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σκανδαλώδους αλλαγής ιδιοκτήτη στα Ναυπηγεία, με την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης από τη γερμανική στην αραβική εταιρεία ή σε άλλη, «διασυνδεδεμένη» με αυτήν εταιρεία.

Στην σχετική κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Αμυνας και Οικονομικών αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί «αποδέχθηκαν σήμερα πρόταση των αντισυμβαλλομένων (ABU DHABI MAR LLC-TKMS/HDW-ENAE) για την παράταση των διαδικασιών του Closing κατά τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 27.10.2010, λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών που προέκυψαν στην είσπραξη εκ μέρους των ΕΝΑΕ και της HDW των συμβατικά προβλεπόμενων δόσεων, τα ποσά των οποίων κατατέθηκαν εγκαίρως από το ελληνικό δημόσιο στην Τράπεζα της Ελλάδας».

Οι δυο υπουργοί ομολογούν ότι ικανοποίησαν πλήρως τους εκβιασμούς και τις αξιώσεις των πολυεθνικών σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες με τις οποίες προικοδοτεί και το νέο ιδιοκτήτη το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και την τακτοποίηση των χρεών και προστίμων από την ΕΕ, που συνόδευαν τα Ναυπηγεία από την προηγούμενη διοίκηση.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των πρώτων υπογραφών στη σχετική κατάπτυστη σύμβαση, που επικυρώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για τους κινδύνους που προκύπτουν αναφορικά με το μέλλον του Ναυπηγείου και τις θέσεις εργασίας από την ολοκληρωτική παράδοση της παραγωγής και των υποδομών στις πολυεθνικές, οι οποίες θα επιδιώξουν το μέγιστο κέρδος από τις μπίζνες με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Από αυτή τη σκοπιά, αποτελεί σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και μόνο το γεγονός ότι ήδη, το ελληνικό δημόσιο έχει καταβάλει μέσα στη δεκαετία άνω των 2 δισ. ευρώ, το 85% του συνολικού τιμήματος των παραγγελιών του, για την κατασκευή 4 υποβρυχίων Τ-214 και ανακατασκευή ενός υποβρυχίου Τ-209, και μέχρι στιγμής δεν έχει παραλάβει απολύτως τίποτα.

Βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα της εξυπηρέτησης των πολυεθνικών συμφερόντων, η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει ολοκληρωτικά στις πολυεθνικές ένα στρατηγικό τομέα της παραγωγής και τους δίνει και πανωπροίκι, με την παραγγελία δύο ακόμα υποβρυχίων, ανεβάζοντας το συνολικό τίμημα στα 3,6 δισ. ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ