Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Μαζική καταδίκη της ελληνοϊσραηλινής άσκησης

Συγκέντρωση στην αεροπορική βάση και πορεία διοργάνωσε χτες η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ

Από την πορεία προς την Ανδραβίδα
Από την πορεία προς την Ανδραβίδα
Tην απαίτηση να διακοπεί η προκλητική και επικίνδυνη για το λαό ελληνοϊσραηλινή άσκηση, διαδήλωσε χτες το απόγευμα έξω από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ανδραβίδας από προχτές που ξεκίνησε η άσκηση ζουν μέσα σε ένα πολεμικό κλίμα, με τις συνεχείς χαμηλές πτήσεις επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών.

Η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας είναι το επίκεντρο της άσκησης πολεμικής προετοιμασίας των Ισραηλινών για ενδεχόμενο χτύπημα κατά του Ιράν. Η άσκηση εξελίσσεται σε διάφορες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου που προσομοιώνονται με περιοχές του Ιράν, στη βάση σεναρίων «έρευνας και διάσωσης μάχης» πληρωμάτων ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών σε μεγάλο βάθος σε εχθρικό έδαφος. Σ' αυτή συμμετέχουν 8 επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ, 3 ελληνικά ελικόπτερα και 6 μαχητικά αεροσκάφη.

Η χτεσινή κινητοποίηση ξεκίνησε έξω από την πύλη της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας με σύνθημα «Εξω τώρα οι Ισραηλινοί ιμπεριαλιστές από τη χώρα μας, οι δολοφόνοι του παλαιστινιακού λαού». Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαλιάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγγελος Κολόσακας. Αντιπροσωπεία του Γραφείου Περιοχής του ΚΚΕ, είχε συνάντηση με εκπρόσωπο της διοίκησης της 117 Πτέρυγας Μάχης, στον οποίο επισήμαναν τους κινδύνους που συνεπάγεται η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Ισραήλ.

Από τη συγκέντρωση στην πύλη της αεροπορικής βάσης
Από τη συγκέντρωση στην πύλη της αεροπορικής βάσης
Με το σύνθημα «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στην πόλη της Ανδραβίδας, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, με ομιλητή τον Γιώργο Καραπάνο, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο ομιλητής κάλεσε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο τόσο της κυβέρνησης, όσο και των τοπικών παραγόντων, δημάρχων, νομαρχών, οι οποίοι βάζουν πλάτες σε αυτά τα σχέδια. «Από αυτή τη συγκέντρωση, είπε, πρέπει να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής. Καλούμε το λαό να μην υποκύψει στους φόβους και τους εκβιασμούς και στις εκλογές να τους καταδικάσει μαζικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ