Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι εργαζόμενοι να αντισταθούν στα μέτρα που συντρίβουν τα λαϊκά δικαιώματα

Περιοδεία στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος και ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

O Σωτήρης Ζαριανόπουλος

MotionTeam

O Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη περιόδευσαν χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζιώγας.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κάλεσαν τους εργαζόμενους να βάλουν ένα τέρμα στον αντιλαϊκό κατήφορο, να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε δύναμη για αγώνα με προοπτική. Επισήμαναν πως η αλλαγή της σημερινής δημοτικής αρχής από υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ δεν είναι αλλαγή, αλλά μια από τα ίδια και πως το ζητούμενο είναι ουσιαστική αλλαγή πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Τόνισαν χαρακτηριστικά πως «η απόφαση για την επόμενη μέρα είναι στα χέρια μας» και κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν, να ψηφίσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στο Δήμο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Να σημειωθεί πως από τα 110 δισ. της τρόικας, τα 78 δισ. πήγαν στους τραπεζίτες.

Αμέσως μετά την περιοδεία, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος δήλωσε στον «Ρ»: «Σε αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι καλούνται να αντισταθούν στα μέτρα που παίρνονται, να εναντιωθούν στην ουσία της πολιτικής που δίνει περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο και καταπατά, συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν με ανεργία, περικοπή μισθών, πρόσθετους αντιλαϊκούς φόρους την τεράστια κερδοφορία των τραπεζών και το ζεστό χρήμα που παίρνουν από την κυβέρνηση στη βάση του γνωστού μνημονίου. Ιδιαίτερα για τους τραπεζοϋπάλληλους, μετά τις εκλογές πρέπει να προετοιμαστούν για νέα έφοδο, αφού ήδη βρίσκονται στα σκαριά συγχωνεύσεις τραπεζών στο πλαίσιο της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του τραπεζικού κεφαλαίου, που θα περάσει σαν "οδοστρωτήρας" πάνω από τα δικαιώματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ