Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δώσει ανάσες στους εργαζόμενους

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στον Αγ. Παντελεήμονα

Από τη χτεσινή περιοδεία στον Αγ. Παντελεήμονα
Από τη χτεσινή περιοδεία στον Αγ. Παντελεήμονα
Περιοδεία στα καταστήματα της οδού Αχαρνών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα (οδοί Αχαρνών και Αγ. Μελετίου) πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Δήμο Θεοδώρου και Ελσα Παπαγγελή.

Συζητώντας (σε πολύ θετικό κλίμα για τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης») με κατοίκους και επαγγελματίες, στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες τους για την εγκατάλειψη της περιοχής, ξεκαθάρισε ότι: Για τη μαζική μετανάστευση και τη συγκέντρωση άστεγων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας ευθύνονται τα κόμματα του κεφαλαίου και η πολιτική τους. Οι μετανάστες ήρθαν και εγκαταστάθηκαν σε περιοχές ήδη υποβαθμισμένες, εγκαταλειμμένες, με φτωχούς εργαζόμενους, έτοιμες να πουληθούν για ένα κομμάτι ψωμί στα επιχειρηματικά συμφέροντα που καιροφυλακτούν για να κάνουν το κέντρο της Αθήνας ακριβό διασκεδαστήριο, εμπορικό και οικιστικό χώρο. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Αγ. Παντελεήμονα που χρόνια τώρα στενάζει από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την έλλειψη οξυγόνου, πρασίνου, χώρων αναψυχής, υποδομών για παιδιά και ηλικιωμένους. Εγκληματικότητα και παραοικονομία υπήρχαν και πριν τους μετανάστες καθώς είναι σύμφυτες με το συγκεκριμένο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. «Δεν υποτιμάμε την ανησυχία του φτωχού, του λαϊκού ανθρώπου, μην του κλέψουν τα λίγα λεφτά που του απέμειναν, από τη μεγάλη κλοπή που έχει υποστεί από την πλουτοκρατία και το κράτος της. Ομως, αυτή η μικροεγκληματικότητα, προερχόμενη από ανθρώπους στα όρια της επιβίωσης, αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, όχι με καταστολή», παρατήρησε.

«Δε δεχόμαστε, ούτε συμβιβαζόμαστε με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Είναι επικίνδυνη και απάνθρωπη τόσο για τον αθηναϊκό λαό, όσο και για τους μετανάστες», σημείωσε, «αντιθέτως οι θέσεις μας αναδεικνύουν και παλεύουν την αιτία των προβλημάτων, στοχεύουν τους υπεύθυνους, γι' αυτό και είναι οι μόνες ρεαλιστικές και με προοπτική για τους εργαζόμενους». Κατήγγειλε τις δυνάμεις που σπεκουλάρουν πάνω στα υπαρκτά προβλήματα για να χύσουν το δηλητήριο του ρατσισμού: «Εμείς δεν ταυτίζουμε τους λαϊκούς ανθρώπους που προβληματίζονται για την αύξηση της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας με τους ρατσιστές. Τους ζητάμε όμως αφενός να σταθμίσουν όλα τα εγκλήματα που τελούνται σε βάρος τους από την πλουτοκρατία και τα κόμματά της και τους έχουν κάνει το βίο αβίωτο. Αφετέρου να αναλογιστούν ότι ειδικά όσοι επενδύουν στον αντιμεταναστευτικό λόγο και στις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών (ΛΑ.Ο.Σ., Χρυσαυγίτες, άλλα φασιστοειδή) δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο και όλα τα αντιλαϊκά ληστρικά μέτρα, υποστηρίζουν την επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου».

Πρόσθεσε ότι οι προαναφερόμενοι αποσιωπούν πως δεν είναι εφικτός ο έλεγχος εισαγωγής των «παράνομων» εμπορευμάτων καθώς γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ, άρα το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα της ελευθερίας κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, αποτέλεσμα του Μάαστριχτ που υποστηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αποκρύπτουν ότι πίσω από κινέζικα μαγαζιά κι αλλοδαπούς μικροπωλητές υπάρχουν τεράστιες εισαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να ελεγχθούν αν υπήρχε πολιτική βούληση. Αποπροσανατολίζουν ότι για την αναδουλειά ευθύνονται κυρίως οι «παράνομοι» μικροπωλητές, ο εύκολος στόχος για να μη θιγεί η κυριαρχία των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών αλυσίδων που καθημερινά απορροφούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου, συγχρόνως απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, προνόμια και επιδοτήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε σε ψήφο αντίστασης στα μονοπώλια και τις πολιτικές δυνάμεις που τα εκφράζουν, σε υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της μόνης ψήφου που μπορεί να τους κλονίσει, να αποτρέψει νέα αντιλαϊκά μέτρα, ακόμα να δώσει ανάσες στη λαϊκή οικογένεια.

Σημειώνεται ότι ενώ το κλιμάκιο περιόδευε και στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα, όπου επίσης σε πολύ καλό κλίμα γινόταν συζήτηση με ανθρώπους σε καφετέριες και καφενεία, εμφανίστηκε οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών που προσπάθησε να διακόψει την περιοδεία να διώξει τον υποψήφιο Δήμαρχο από την πλατεία να μην ενημερωθεί ο λαός για τις θέσεις του ΚΚΕ. Η προσπάθειά τους απέτυχε παταγωδώς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το εργατικό λαϊκό κίνημα να τούς κόψει τη φόρα(2012-12-01 00:00:00.0)
Γιατί σηκώνουν το πρόβλημα με τους μετανάστες;(2012-04-07 00:00:00.0)
Παρέμβαση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»(2011-05-13 00:00:00.0)
«Λαϊκή Συσπείρωση» για να κάνουμε άλμα μπροστά!(2010-11-02 00:00:00.0)
Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μεγάλα προβλήματα της Αθήνας(2010-10-10 00:00:00.0)
Αστυνομική βία σε βάρος οικογένειας μεταναστών(2010-08-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ