Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Δε βλέπουν ζημία στα Ταμεία οι εμπλεκόμενοι

Στη γνωστή γραμμή και άλλων κατηγορουμένων ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχασαν από το σκάνδαλο με τα «δομημένα ομόλογα» κινήθηκε χτες η μαρτυρία του Γ. Παπαμαρκάκη στην αρμόδια εξεταστική επιτροπη της Βουλής. Η εταιρεία του Γ. Παπαμαρκάκη, ΝΑΜ, είχε εμπλοκή στη διακίνηση του «δομημένου ομολόγου» ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, που κατέληξε στα ασφαλιστικά ταμεία. Οπως κατέθεσε, η έκδοση του ομολόγου πιθανολογεί ότι έγινε δυνατή λόγω των σχέσεων του διατηρούσε το στέλεχος της J. P. MORGAN Γ. Αδαμόπουλος με τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Κουρή.

Τα ασφαλιστικά ταμεία, ισχυρίστηκε, δεν έχασαν, αλλά ούτε κέρδισαν από το «δομημένο ομόλογο», αφού το αρχικό κεφάλαιο των 280 εκατομμυρίων ευρώ επιστράφηκε στα ταμεία από την J. P. MORGAN και οι τόκοι καλύφθηκαν με νομοθετική ρύθμιση από την τότε κυβέρνηση. Ομολόγησε όμως ότι από τη διαδρομή του ομολόγου οι εταιρείες του αποκόμισαν κέρδος 11 εκατομμύρια ευρώ και είπε ότι η άλλη εταιρεία που εμπλέκεται στην υπόθεση, η χρηματιστηριακή «Ακρόπολις», είχε κέρδος 8,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Η ομολογία αυτή προκάλεσε την έντονη παρατήρηση της εκπροσώπου του ΚΚΕ στην Εξεταστική Β. Νικολαΐδου, η οποία τόνισε ότι περίπου 19 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα των ασφαλισμένων κατέληξαν σε αεριτζήδες, με ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που ψήφισαν και συντηρούν τη σχετική νομοθεσία και εκείνων που την εκμεταλλεύονται, για να κερδοσκοπούν σε βάρος των Ταμείων και των ασφαλισμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ