Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Με το ΚΚΕ τότε και τώρα για το δίκιο του λαού

Συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων χτες στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη

Από τη χθεσινή εκδήλωση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στο βήμα ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χθεσινή εκδήλωση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στο βήμα ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Το δυναμικό «παρών» που έδωσαν χτες το πρωί, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, τιμώντας την Απελευθέρωση της Αθήνας στις 12 Οκτώβρη του 1944 απ' τους κατακτητές, ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να σβήσουν ή να ξαναγράψουν την Ιστορία πλαστογραφώντας την.

Μακριά και ενάντια στις κυβερνητικές φιέστες στην Ακρόπολη, οι πραγματικοί Αντιστασιακοί τίμησαν την ηρωική επέτειο με μια λιτή εκδήλωση. Εδωσαν υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μέχρι να υλοποιηθούν τα ιδανικά και τα οράματά τους ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, συμμετέχοντας με όλες τους τις δυνάμεις και στη μάχη για τις Δημοτικές και τις Περιφερειακές εκλογές, στο πλευρό της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Σκιαδιώτης στάθηκε στις προσπάθειες του αστικού πολιτικού συστήματος και των ιμπεριαλιστικών κέντρων να αναθεωρήσουν την Ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να μειώσουν και να διαστρεβλώσουν το ρόλο της ΕΣΣΔ και του κομμουνιστικού κινήματος και σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, των κομμουνιστών και του ΚΚΕ που ήταν ο δημιουργός, καθοδηγητής και αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης, συνέχεια της οποίας υπήρξε η ηρωική δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ο Χρ. Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ο Χρ. Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
«Σήμερα, που όλοι τους προσπαθούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους της χώρας μας τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, που προσπαθούν να τον πείσουν να υποταχθεί στις ανάγκες του κεφαλαίου, να σπείρουν την απογοήτευση και την υποταγή, τα μηνύματα εκείνης της περιόδου, τα διδάγματά της, θετικά και αρνητικά, πρέπει να τροφοδοτούν το λαϊκό κίνημα. Με τα μηνύματα της απειθαρχίας και της ανυπακοής στην αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μπροστάρηδες στους σύγχρονους αγώνες

Ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Συμπορευόμενοι στον κοινό αγώνα με το τιμημένο ΚΚΕ, συνεχίζουμε, σήμερα, τον ηρωικό δρόμο της αντίστασης, της ανυπακοής, της απειθαρχίας στον ιμπεριαλισμό και στη νέα τάξη πραγμάτων. Καλούμε τον αδούλωτο λαό, άντρες, γυναίκες και τη νεολαία να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν στις στρατηγικές του μνημονίου, στηρίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", στις περιφέρειες και τους δήμους που υποστηρίζει το ΚΚΕ».

Θύμισε ακόμα ότι «ο ερχομός του Γ. Παπανδρέου στην Ελλάδα έγινε μια βδομάδα μετά την απελευθέρωση της πρωτεύουσας, συνοδευόμενος από τον Σκόμπι και το βρετανικό στρατό, όπως ήταν προαποφασισμένο, σκόρπισαν το θάνατο, τη συμφορά και την καταστροφή στο λαό της Αθήνας και του Πειραιά, νεκρανάστησαν τα χρεοκοπημένα και ανύπαρκτα πια αστικά κόμματα, ξανάφεραν το βασιλιά».

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ απηύθυνε στην εκδήλωση ο Θόδωρος Αλωνιστιώτης, καλώντας τους νέους εργάτες και εργάτριες, τα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, τους νέους της μαθητείας και της επαγγελματικής κατάρτισης που βιώνουν έντονα τα αποτελέσματα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - κεφαλαίου, να στρατευτούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον ΣΦΕΑ 1967 - 1974, το «Σύλλογο Φίλων Μνήμης Διαμαντή», το «Σπίτι του Αγωνιστή», την ΠΕΑΦΕ, τους Αναπήρους '40-'41 και εντεύθεν. Ανάμεσα σε άλλους, στεφάνια στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη κατέθεσαν η ΚΕ του ΚΚΕ, η ΚΝΕ, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και άλλες ΕΑΜογενείς οργανώσεις. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Υμνο του ΕΛΑΣ και τον Εθνικό Υμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ