Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ζητάει ψήφο για να «κάνει παιχνίδι» με το ΠΑΣΟΚ

Το σύνθημα για στήριξη Δημαρά στο δεύτερο γύρο έριξε χτες ο υποψήφιος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει στην Περιφέρεια Αττικής τρία τουλάχιστον ψηφοδέλτια

Εμμεση προτροπή υπερψήφισης του Γ. Δημαρά, αν αυτός περάσει στο δεύτερο γύρο, απηύθυνε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης που στηρίζει ο ΣΥΝ Αλ. Μητρόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Οπως είπε: «Στην περίπτωση που δεν είμαστε εμείς (...) με τις απόψεις μας και τις δηλώσεις μας θα κατευθύνουμε τους πολίτες στις επιλογές εκείνες που πάντα θα δείχνουν την αγωνία της κοινωνίας για τη συνεύρεση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της οικολογίας».

Δείχνοντας τις αντιφάσεις και τον καιροσκοπικό - ψηφοθηρικό χαρακτήρα των συμμαχιών που επιδιώκει, νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ρ/σ «REAL» είχε χαρακτηρίσει τον Γ. Δημαρά «εκλεκτό της κ. Μπακογιάννη», ζητώντας την καταψήφισή του και αναδεικνύοντας τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Γ. Δημαρά του Χ. Κουρούση λέγοντας «ήταν μέχρι πρότινος στο πολιτικό επιτελείο της κ. Μπακογιάννη (...) άρα λοιπόν είναι πολύ πιθανόν, ψηφίζοντας κανείς τον κ. Δημαρά, να κατανοεί ότι ψηφίζει ταυτόχρονα και ως πρώτο αντιπεριφερειάρχη τον στενό συνεργάτη της κ. Μπακογιάννη».

Στη συνέντευξή του, ο Αλ. Μητρόπουλος αυτοπροσδιορίστηκε «ΠΑΣΟΚικός αντιμνημονιακός» και δεν έκρυψε τη διάθεσή του να παίξει ρόλο μετεκλογικά, αξιοποιώντας το όποιο ποσοστό αποσπάσει. Οπως είπε, στόχος είναι να «ανοίξει το πολιτικό παιχνίδι μετά τις 7 Νοεμβρίου».

Ο Αλ. Μητρόπουλος αυτοεγκωμιάστηκε για τη «συνέπεια και τη σταθερότητά του από τα μικρά του χρόνια» στην υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας. Πράγματι, με συνέπεια υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ - του οποίου ήταν στέλεχος - και τις αντιλαϊκές του πολιτικές, παρότι όπως ο ίδιος είπε απ' τα μέσα της δεκαετίας του '80 άρχισε η «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξή του».

Απογείωσε τη λογική της διαχείρισης

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ από την άλλη, σε συνέντευξή του χτες απογείωσε τη λογική της διαχείρισης του συστήματος, υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση αντί της «επώδυνης αναδιάρθρωσης του χρέους» και της «ελεγχόμενης πτώχευσης», να προχωρήσει σε «επιθετική αναδιαπραγμάτευση του χρέους», κοροϊδεύοντας το λαό ότι μπορεί να υπάρξει ευνοϊκή για τον ίδιο ρύθμιση από μια αστική κυβέρνηση. Ολα αυτά υιοθετώντας την κυρίαρχη προπαγάνδα ότι το χρέος «είναι τεράστιο και δεν μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα με ένα τέτοιο υψηλό χρέος»!

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να απειλήσουμε την ΕΕ με πτώχευση, αφού όπως είπε «από τον Μάιο και μετά η ΕΚΤ προχωράει σε αγορά αυτού του χρέους, δηλαδή μέρα με τη μέρα το ελληνικό δημόσιο χρέος μετατρέπεται σε ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος (...) θα μπορούσε να γίνει μια ουσιαστική διευθέτηση μείωσης, διαγραφής μέρους του χρέους, του ελληνικού χρέους μεταξύ Ελλάδας και ΕΚΤ με όρους πολύ πιο ευνοϊκούς για τη χώρα μας»!

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «σε δύσκολη θέση δεν είναι αυτοί μονάχα που δανείζονται μεγάλα ποσά, αλλά και οι δανειστές που δανείζουν και κινδυνεύουν να χάσουν τα λεφτά τους». Ο Αλ. Τσίπρας επέκρινε τον Γ. Παπανδρέου γιατί «δημιουργεί κλίμα πανικού στην αγορά» (!) και ερμήνευσε την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ με το δίλημμα ότι ο πρωθυπουργός «ή δεν έχει τα κότσια μιας επιθετικής διακυβέρνησης ή έχει πάρει άλλες αποφάσεις»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ