Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Οι άνθρωποι του μόχθου να σταθούν δίπλα μας

Ομιλία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε συγκέντρωση στη Νάουσα

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Καλούμε όλους τους ανθρώπους του μόχθου να σταθούν δίπλα μας, να δώσουν φτερά στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να μην πέσουν στην παγίδα «ο αντάρτης» και «το καλό παιδί» που στήνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των υποψηφίων τους. Να πάνε με καθαρό μυαλό στην κάλπη. Να κρίνουν και να στοχεύσουν στην κάλπη και στους αγώνες, με βάση την πείρα τους, ποιος στάθηκε δίπλα τους με συνέπεια και συνέχεια, ξεκάθαρα υπέρ των συμφερόντων τους, με πράξεις.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στον εργαζόμενο λαό της Νάουσας ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση στο «Κιόσκι» της Νάουσας. Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Χρήστος Τρεμπελής και ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας Γιώργος Καρτσιούνης.

Με οδηγό την πείρα τους, οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι άνεργοι των κλειστών εργοστασίων, οι νέοι που στριμώχνονται στη στρατιά των ανέργων μαζί με τους απολυμένους γονείς τους, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, που οδηγούνται σε αφανισμό, πρέπει να κάνουν τώρα το βήμα και αποφασιστικά να καταδικάσουν την πολιτική που τους διαλύει τη ζωή, τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη σύνταξη, στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, προέτρεψε ο Θ. Κωνσταντινίδης.

«Η Νάουσα έχει πλούσια εμπειρία από τους αγώνες που δόθηκαν. Δεν ήταν όλοι νικηφόροι, ωστόσο είχαν μικροκατακτήσεις. Μπήκε μπροστά το ταξικό Εργατικό Κέντρο και καθοδήγησε τους αγώνες, δε συμβιβάστηκε με τη λογική του ρεαλιστικού, ούτε προσκύνησε την πολιτική παροχής κινήτρων και προνομίων για τους βιομήχανους, που πρόβαλαν οι αιρετοί του δικομματισμού στους δήμους και στη νομαρχία. Αντιπαρατέθηκε με αυτή τη λογική που επί δεκαετίες τάιζε τσάμπα χρήμα τους Λαναράδες και καταδίκαζε τους εργάτες στην ανεργία και τη φτώχεια».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι όσο τα μέσα παραγωγής ανήκουν στους βιομήχανους, όσο η ανάπτυξη έχει μοναδικό γνώμονα τα κέρδη τους, δε θα μπορέσουν να λυθούν οριστικά τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του.

Και έφερε παράδειγμα. Την ώρα που η κυβέρνηση επιτίθεται άγρια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού στο όνομα των ελλειμμάτων, την ίδια ώρα συνεχίζει να χρηματοδοτεί τους βιομήχανους σαν τον Λαναρά που κλείνει το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσιά του, απολύει τους εργάτες και τώρα με νέα πριμ από την κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναπτύξει δραστηριότητες στα νέα πεδία κερδοφορίας που στήνονται, αυτά της «πράσινης ανάπτυξης».

«Πρέπει να βάλουμε τελεία σε αυτή την κατάσταση. Η περίοδος που ζούμε προσφέρεται. Στους δρόμους οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Ηρθε η ώρα να τους αλλάξουμε παντού και στις εκλογές και στο κίνημα», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ