Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλεύουμε για ανάπτυξη που να υπηρετεί το λαό

-- Γιατί ορισμένες φορές βρίσκεστε απέναντι από τους επιχειρηματίες, πάτε και κλείνετε τα πλοία και έρχεστε αντιμέτωποι με το λαό; Θα περίμενα να δω τη λέξη «ανάπτυξη» στα σλόγκαν τα οποία βγάζετε.

-- Πάντως να σας πω ότι δεν το νιώσαμε αυτό, αντιμέτωποι με το λαό. Αντιμέτωποι με τις διάφορες εκπομπές που έγιναν, αντιμέτωποι με τα κόμματα, αλλά αντιμέτωποι με το λαό, σας το λέω ειλικρινά, δεν ήρθαμε. Δηλαδή, δεν ήρθε ο λαός εναντίον μας. Πήγα στον Πειραιά. Ειλικρινά, τα πληρώματα των πλοίων χαιρετούσαν. Αν πάνω στα πλοία οι ναυτεργάτες και οι καπεταναίοι μας έβριζαν και μας μούντζωναν, θα ήταν ένα ζήτημα. Δεν μπορούσες να μην το πάρεις υπόψη σου.

Δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση με το λαό, παρά το γεγονός ότι ενδεχομένως ένα μέρος της προπαγάνδας πέρασε. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν κατέβηκαν οι ταξιδιώτες να ταξιδέψουν. Μερικοί στημένοι ήταν εκεί. Υπήρχαν και μερικοί διαφωνούντες. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα: Ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας για την ανάπτυξη.

Οταν κλείνουν τα εργοστάσια και οι βιομηχανικές επιχειρήσεις στεναχωριόμαστε, εμείς είμαστε εναντίον των καπιταλιστών, δεν είμαστε εναντίον των εργοστασίων. Το θέμα που θέτουμε είναι το θέμα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής. Η λογική που λέει, στηρίξτε τους βιομήχανους, απαλλάξτε τους εντελώς από κάθε φόρο, απαλλάξτε τους από κάθε κατάκτηση του εργαζόμενου στα εργασιακά για να κάνουν επενδύσεις και προσλήψεις, είναι αδιέξοδη.

Διότι θα απολύονται περισσότεροι, γιατί και λόγω των νέων τεχνολογιών σήμερα χρειάζεται λιγότερο εργατικό δυναμικό. Επομένως, θα απολύονται περισσότεροι και λιγότεροι θα δουλεύουν, θα ανακυκλώνεται το εργατικό δυναμικό πολύ συχνά και θα είναι οι ευκαιριακά απασχολούμενοι.

Πού γίνονται επενδύσεις τώρα στην Ελλάδα; Στα φωτοβολταϊκά, στην αιολική ενέργεια, στον τομέα της ενέργειας και στις μεταφορές. Δηλαδή, να γίνουν οι υποδομές για να μεταφέρονται τα κοντέινερ από τη μια χώρα στην άλλη με τα ξένα προϊόντα. Εκεί γίνονται επενδύσεις.

'Η σε ξενοδοχεία για το συνεδριακό τουρισμό κ.λπ. Ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός, τα ιατρικά συνέδρια, εκεί γίνονται επενδύσεις. Δε γίνονται επενδύσεις για να αξιοποιηθούν οι πραγματικές δυνατότητες της χώρας. Ισα - ίσα είμαστε το κόμμα που έχει σημαία του την ανάπτυξη, σημαία, κεντρικό ζήτημα. Και τα εργατικά δικαιώματα τα βλέπουμε σε συνδυασμό με την ανάπτυξη. Τα εργατικά σε συνδυασμό και ενταγμένα μέσα στην ανάπτυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ