Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζητήσεις για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία συναντήθηκε χτες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Σειρά συναντήσεων με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία είχε χτες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Ανδρος Κυπριανού, που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα και τον Πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν κοινές δηλώσεις, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, μετά τη συνάντησή του με τον Δ. Δρούτσα, χαρακτήρισε την επαφή τους «χρήσιμη και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό».

Ο Δ. Δρούτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εφ' όλης της ύλης που έδωσε χτες αναφερόμενος στο Κυπριακό, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι «αλληλέγγυα» προς την κυβέρνηση της Λευκωσίας και τις προσπάθειές της, εκφράζοντας παράλληλα την «απογοήτευση» της Αθήνας για τις πρόσφατες προτάσεις του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τις προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ανέφερε ότι «ήταν προτάσεις οι οποίες οδηγούν σε συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία, προτάσεις που αντικατοπτρίζουν θέσεις διαχρονικές που διατύπωνε η τουρκική πλευρά σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και οι οποίες είχαν απορριφθεί κατ' επανάληψη από την ελληνοκυπριακή κοινότητα».

Σήμερα ο Α. Κυπριανού θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώνεται την Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ