Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με ζήλο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ», το σύνθημα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, όπως μας τα 'πε τουλάχιστον ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας...

Επικοινωνιακά, ίσως να ακούγεται καλό, όμως στην περίπτωση της συγκεκριμένης κυβέρνησης η ...αδράνεια είναι η καλύτερη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί η εξωτερική πολιτική.

Γιατί όταν στο σύνολό της με κανέναν τρόπο δεν αμφισβητεί τις κατευθύνσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά αντιθέτως τις εφαρμόζει με ζήλο, τότε καλύτερα να μην κάνει τίποτε.

Βλέπετε, διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, καταλαβαίνουμε πως όταν μιλάνε για «δραστηριοποίηση» δεν εννοούν τις πολλές επαφές και τα πολλά ταξίδια. Περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν εννοούν και περισσότερα χρήματα για ιμπεριαλιστικούς σκοπούς.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ και τη Νέα Δημοκρατία, που - όπως μας πληροφόρησε ο νέος της πρόεδρος - επιχειρεί «άνοιγμα στην κοινωνία». Γι' αυτό έχει ως ...προμετωπίδα το θέμα του εκλογικού νόμου.

Γιατί, πώς να το κάνουμε, τι άλλο μπορεί να έχει στο μυαλό του αυτόν τον καιρό ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο αγρότης και ο άνεργος από το ...«γερμανικό μοντέλο» του ΠΑΣΟΚ ή τα υπόλοιπα «μοντέλα» που υφίστανται...

Τι, με την τσέπη του, τις σπουδές των παιδιών του, την ακρίβεια, την υγεία και την ασφάλισή του θα ασχολείται; Οχι, βέβαια.

Στις θεωρητικές συζητήσεις περί κοινοβουλευτισμού, πολιτεύματος και αντιπροσωπευτικότητας, το έχουν ρίξει οι πάντες. Τι άλλο να κάνουν, αφού τα προβλήματα τους είναι λυμένα; Πρέπει να σπάσει η ανία!

Φυσικά, κάτι τέτοιο θα βόλευε πολύ τη Νέα Δημοκρατία (μια και όπως έχει υποσχεθεί θα στηρίξει τις «δύσκολες» κυβερνητικές αποφάσεις), όμως, δυστυχώς, το ...επίπεδό μας είναι πολύ χαμηλό. Λυπούμαστε, κ. Σαμαρά!


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ