Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Δηλώνουν σταθερά «διαθέσιμοι»

Προβάλλοντας το σύνθημα «πράσινη πολιτική» οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» ετέθησαν σε διαθεσιμότητα για σύμπραξη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με δυνάμεις των οποίων η πολιτική κάθε άλλο παρά για τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες διακρίνεται, αφού το μόνο για το οποίο πασχίζουν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, είναι η «πράσινη» κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το Πανελλαδικό τους Συμβούλιο συζήτησε τη συμμετοχή τους στις τοπικές εκλογές και αποφάσισε να δοθεί «προτεραιότητα στα ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα». Δεν αποκλείουν, βέβαια, «ευρύτερες συνεργασίες, με βάση προγραμματικές συμφωνίες», τις οποίες υπερασπίζονται και πάλι με το «παραμύθι» περί της δυνατότητας εφαρμογής σε τοπικό επίπεδο πολιτικών υπέρ του περιβάλλοντος και των εργαζομένων. Οπως είπαν δε θα υπάρξουν «προνομιακές σχέσεις σε κεντρικό επίπεδο με ένα κόμμα».

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους «θα επιδιώξουμε να αναδειχθούν Δήμοι ως πρότυπα πράσινης τοπικής πολιτικής, οργάνωσης, και συμμετοχής των πολιτών» κι αυτό ενώ είναι γνωστός ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης ως μηχανισμός του κράτους για την αποκέντρωση μιας βαθιά αντιλαϊκής αντεργατικής, άρα και αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής, που χαράσσεται με μοναδικό γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ