Τρίτη 12 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκοπική τρομοκρατία

Καθόλου τυχαία ως προς τη συγκυρία, η προσπάθεια που κάνουν οι γραφίδες του συστήματος να νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική στη συνείδηση των εκατομμυρίων ανθρώπων του μόχθου, να εκφοβίσουν και να αποσπάσουν την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων στο παραπέρα πετσόκομμα των δικαιωμάτων, συνδυάζεται και με τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων, τα «ευρήματα» των οποίων αντανακλούν τους ίδιους στόχους.

Είναι χαρακτηριστική η δημοσκόπηση κυριακάτικης εφημερίδας (ΕΘΝΟΣ), στην οποία το 72,9% των ερωτηθέντων εμφανίζεται πρόθυμο να κάνει κάποιες οικονομικές θυσίες ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, ενώ ένα 57,1% θεωρεί ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι γενικά προς τη σωστή κατεύθυνση. Αφήνουμε κατά μέρος τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνονται τα ερωτήματα προκειμένου να αποσπάσουν τις βολικές - για τον πελάτη κάθε δημοσκοπικής εταιρείας - απαντήσεις.

Η ουσία ήταν και παραμένει μία: Ανεξάρτητα από το πόσο αντανακλούν την πραγματικότητα, το αστικό πολιτικό σύστημα επιδιώκει με τέτοιες δημοσκοπήσεις από τη μια να μετρήσει την αποτελεσματικότητα της ιδεολογικής τρομοκρατίας που ασκεί για να περάσει τα μέτρα και από την άλλη να την ενισχύσει. Προσπαθούν να δώσουν σε μέτρα αντιλαϊκά και άδικα ένα προφίλ φιλολαϊκό και δίκαιο, για να μπορούν μετά να ισχυρίζονται ότι οι βάρβαρες ανατροπές έχουν λαϊκό έρεισμα.

Να γιατί είναι μεγάλη η ανάγκη τώρα, πριν είναι αργά, οι εργαζόμενοι να δείξουν στους δρόμους τις πραγματικές τους διαθέσεις και την «άποψή» τους για την πολιτική της κυβέρνησης. Να στείλουν το μήνυμα πως η κυρίαρχη πολιτική, συνέχεια εκείνης που εφάρμοσε η ΝΔ, δεν είναι άδικη και ταξική μόνο επειδή χτυπάει τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, αλλά πολύ περισσότερο επειδή θέλει να ρίξει ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση αυτούς που παράγουν τον πλούτο και θα έπρεπε σήμερα να είναι οι μοναδικοί που θα τον καρπώνονταν.


Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφίζουν μαζί τα μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου, τσακώνονται ποιος είναι ικανότερος να τα υλοποιήσει(2017-03-24 00:00:00.0)
Κάλπικοι ισχυρισμοί(2015-08-11 00:00:00.0)
Εικόνα δικομματικής «αναμέτρησης»(2008-09-02 00:00:00.0)
Περί εγκληματικότητας(2007-01-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ