Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΠΑΣΥ
Πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 12 του Δεκέμβρη

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτικούς συλλόγους, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων και Ενώσεις Συνεταιρισμών, τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα, όλους τους αγρότες και εργαζόμενους στη βιομηχανία αγροτικών προϊόντων και αγροτικών εφοδίων και τους γεωτεχνικούς να πάρουν μέρος σε πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 12 Δεκέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι στη Λάρισα.

Σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας τονίζεται:

«Η συνεχιζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ έως πρόσφατα, έχουν ξεκληρίσει χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.

Οι πολιτικές αυτές και η πρόσφατη αναθεώρηση της ΚΑΠ (έλεγχος υγείας) που θα μπει σε εφαρμογή από το 2010, θα επιδεινώσει ακόμα παραπέρα την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Θα μειωθεί παραπέρα η στήριξη στη γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη πενιχρό αγροτικό εισόδημα των μικρών και φτωχομεσαίων αγροτών.

Οι συνεχιζόμενες και για εφέτος εξευτελιστικές τιμές παραγωγού στα περισσότερα προϊόντα, η αθρόα εισαγωγή αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, επιδείνωσαν παραπέρα την ήδη άσχημη κατάσταση.

Ο διαχωρισμός των αγροτών σε κατά κύριο και μη επάγγελμα, στοχεύει στο «ξεπάτωμα» ακόμη γρηγορότερα των φτωχών αγροτών που έχουν απομείνει και τη συγκέντρωση της γης και παραγωγής στους λίγους, που θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι.

Σήμερα, είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της συμμαχίας εργατών - αγροτών - αυτοαπασχολούμενων, για τη δημιουργία λαϊκού μετώπου με κοινούς αγώνες κατά της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης, για αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις που με γοργούς ρυθμούς αφαιρούν οι κυβερνήσεις ΝΔ πριν, ΠΑΣΟΚ τώρα.

Για την αντεπίθεση, να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης στην αγροτική οικονομία που θα στηρίζεται στην ουσιαστική κρατική παρέμβαση, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό για παραγωγή συνδεμένη με τη βιομηχανική επεξεργασία κατά κλάδο, βασιζόμενη στον παραγωγικό αγροτικό συνεταιρισμό, καταργώντας έτσι τις καπιταλιστικές εξαρτήσεις της μικρής αγροτικής παραγωγής και βελτιώνοντας την παραγωγικότητα για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ