Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ; Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

ΘΕΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ: «Στην οικονομία; Μηδέν εις το πηλήκιο, που λέει κι ο άλλος... Στην "επανίδρυση του κράτους"; Τρισχειρότερα από τη μυθολογημένη εποχή Σημίτη... (...) ασφυκτιούν οι λέξεις στο στόμα του πρωθυπουργού (...) ενώ ο άλλος, ό,τι και να πει - υπερβολικό, πεποιημένο, ψεύτικο - γίνεται χρυσάφι, με τη βοήθεια αλχημιστών και μάγων της επικοινωνίας» (ο Γ. Τριάντης στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ; «Απέναντι στο πελατειακό σύστημα που μας πληγώνει εγγυώμαι ένα κράτος δικαίου, ισοπολιτείας και ευνομίας. Ενα κοινωνικό κράτος που θα μας αντιμετωπίζει όλους με τον ίδιο σεβασμό» (ο Γ. Παπανδρέου / ΤΟ ΒΗΜΑ).

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίστηκε με τον αέρα του βέβαιου νικητή των εκλογών ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ισχυρή κυβέρνηση» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «Κάτι συμβαίνει και το πολιτικό κέντρο βάρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης γέρνει όλο και περισσότερο προς τα δεξιά (...) υπάρχει μια κοινή υπόθεση: ότι η αποδυνάμωση του δικομματικού συστήματος εξουσίας βλάπτει περισσότερο την Κεντροαριστερά απ ό,τι την Κεντροδεξιά» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: «Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα κερδίσει στις εκλογές η νέα κυβέρνηση την επομένη ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις διπλές "εξετάσεις" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των αγορών και οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα έχει πολύ μεγάλο κόστος» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ