Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Θράσος και υποκρισία

Να το πεις θράσος είναι λίγο. Να το το πεις υποκρισία και πάλι δεν αρκεί. Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου που το περασμένο Σάββατο έκανε προεκλογική «περατζάδα» σε Μενίδι και Ελευσίνα προκειμένου να δείξει το ενδιαφέρον του για τις δύο αυτές εργατοπεριοχές της Αττικής. Σαν το δολοφόνο που χωρίς ίχνος ντροπής γυρνάει στο τόπο του εγκλήματος και το παίζει αδιάφορος πήγε στο Μενίδι να πει ότι «έχει χτυπηθεί από την ανισότητα και την ανεργία, έχει πολλά κοινωνικά προβλήματα». Και αναρωτιόμαστε αν ο Γ. Παπανδρέου αναφερότανε στους 500 άνεργους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων που ο δήμαρχος της πόλης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πέταξε στο δρόμο όταν εκλέχτηκε!

Στη δε Ελευσίνα έδωσε τα εύσημα στους τοπικούς φορείς - προφανώς εννοούσε τους υποστηριζόμενους από το ΠΑΣΟΚ δήμαρχο και νομάρχη - γιατί όπως είπε με τις δικές τους προσπάθειες «δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, αναδείχθηκε ο πολιτιστικός πλούτος, μέσα από το Θριάσιο Πεδίο...». Αναρωτιόμαστε και πάλι αν εννοεί ως δημιουργία θέσεων εργασίας τις 2μηνες, 4μηνες, 8μηνες συμβάσεις, τα stage, την μερική απασχόληση που ανθούν στο δήμο της Ελευσίνας ή τις συμβάσεις έργου που αντιδήμαρχος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «πολύ καλές συμβάσεις για τους νέους»!

Αναρωτιόμαστε ακόμα αν με την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου στο Θριάσιο, εννοεί την αναγόρευση σε ευεργέτη από δήμο και νομαρχία του επιχειρηματία Κανελλόπουλου, ιδιοκτήτη του ΤΙΤΑΝ, που έχει στήσει το τσιμεντάδικο πάνω στα αρχαία, επειδή έβαλε πέντε λάμπες στον αρχαιολογικό χώρο και δώρισε δύο οικόπεδα... Οσο για την «πράσινη ανάπτυξη», που όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να υλοποιηθεί στην περιοχή, μάλλον θα εννοεί την πράσινη «επέκταση» των διυλιστηρίων του Λάτση σε απόσταση αναπνοής από τα πυρομαχικά της ΠΥΡΚΑΛ με την πολλαπλή βοήθεια και εδώ δήμου και νομαρχίας.

Δυστυχώς όμως δε ζει ούτε ο Ελευσίνιος Αισχύλος ούτε ο Αριστοφάνης συγγραφέας του γνωστού θεατρικού «Αχαρνείς». Γιατί αν έβλεπαν και άκουγαν όλα αυτά είναι σίγουρο, ότι θα έγραφαν μαζί την καλύτερη «πράσινη» τραγική κωμωδία που περιμένει τους εργαζόμενους και το λαό των δύο αυτών περιοχών! Οσον αφορά τους νέους που βρήκε στο ίντερνετ καφέ στην Ελευσίνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι γι' αυτό που κυρίως αγωνιούν δεν είναι το διαδίκτυο αλλά αν θα βρουν δουλειά σε μια περιοχή που η ανεργία αγγίζει το 25%!


Γ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ