Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μέλος ΔΣ του ΕΚΑ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Χρόνια τώρα γνωρίσαμε στην κυβερνητική εναλλαγή ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, να κόβουν και να ράβουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα στις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σήμερα μάς καλούν πάλι να παραιτηθούμε από κάθε δικαίωμα με στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης τους. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το δίλημμα στις εκλογές είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Οι εργαζόμενοι, που συσπειρωνόμαστε στο ταξικό εργατικό κίνημα, δε βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, ούτε σε αγωνιστικό κενό. Δώσαμε μάχες όλο αυτό το διάστημα με μικρές και μεγάλες επιτυχίες, καθυστερώντας αντιλαϊκά μέτρα, προβάλλοντας παράλληλα την ανάγκη για άλλο δρόμο οικονομικής ανάπτυξης με στόχο την κάλυψη των εργατικών λαϊκών αναγκών. Απαιτείται όμως η μαζική αποφασιστική ενίσχυση αυτών των δυνάμεων στην κατεύθυνση της αντίστασης, ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ραχοκοκαλιά όλων αυτών των αγώνων ήταν και συνεχίζει να είναι το ΚΚΕ. Η μαζική ενίσχυση και η υπερψήφισή του στις εκλογές σημαίνει: Ενίσχυση και ένταση του αγωνιστικού ρεύματος, δυνάμωμα της αποτελεσματικότητας του κινήματος, βάθεμα και διεύρυνση της ενότητάς του, ξεπέρασμα της απογοήτευσης, των αναστολών, της τρομοκρατίας, αλλαγή συσχετισμών στο κίνημα. Είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση δημιουργίας του λαϊκού ριζοσπαστικού πόλου για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στην προοπτική για μια άλλη οικονομία και εξουσία. Γι' αυτό ως εργαζόμενοι να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στα κόμματα του κεφαλαίου και στους βαστάζους τους και μέσα από την κάλπη ψηφίζοντας μαζικά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ