Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ

Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης. Μετά τις εκλογές θα έλθουμε αντιμέτωποι με μια πολύ επώδυνη, σκληρή και βάρβαρη περίοδο, τις συνέπειες της οποίας θα κληθούν ως συνήθως να πληρώσουν οι εργατοϋπάλληλοι και τα λαϊκά στρώματα.

Οι λίγοι που νέμονται τον πλούτο της χώρας, για να διατηρήσουν τα κέρδη τους θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο την αμοιβή εργασίας, οι απολύσεις θα αυξηθούν και θα προσλαμβάνονται λιγότεροι, κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι. Η ανεργία θα φουντώσει. Ολο αυτό το σκηνικό κρίσης δημιουργεί προϋποθέσεις ξεσηκωμού.

Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι πιστοί υπηρέτες αυτής της στυγνής πολιτικής και τυχόν διατήρηση των ποσοστών τους θα αποτελεί επιβράβευση και θα τους λύσει τα χέρια να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν έτοιμα στα κιτάπια τους.

Στον αντίποδα αυτών, το ΚΚΕ ενημέρωσε έγκαιρα το λαό για την εντεινόμενη εκμετάλλευση και την οικονομική κρίση, την περιέγραψε και τεκμηρίωσε με μαθηματική ακρίβεια και, παράλληλα, με συνέπεια και αγωνιστικότητα παλεύει συνεχώς στο πλευρό των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ατομική ευθύνη του καθένα μας είναι να συμβάλουμε με την ψήφο μας στην ενίσχυση του ΚΚΕ, για να είναι τελικά μέσα από αυτό δυνατός ο λαός και να μπορεί να διεκδικεί τα δίκια του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ