Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Δυνατό ΚΚΕ δυνατός λαός

Αυτές οι εκλογές έχουν τη δική τους ιδιαιτερότητα. Η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας περνά κρίση. Το κεφάλαιο απαιτεί πολιτική εξόδου από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το ίδιο, γιατί η κρίση χτυπά ένα μέρος του, μικρούς καπιταλιστές και συγκεντρώνεται σε λιγότερα χέρια. Επιδιώκει εφαρμογή πολιτικής, αν είναι δυνατό, να ξεπεράσει την κρίση αλώβητο. Και απαιτεί πολιτική για φτηνή εργατική δύναμη, που σημαίνει άγρια λιτότητα στους μισθούς, παραπέρα ξεχαρβάλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, επέκταση της εμπορευματοποίησης σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Απαιτεί συγκέντρωση της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγα χέρια, δηλαδή ξεκλήρισμα μικρών αγροτών και εκτόπιση από την αγορά των μικρών επιχειρηματιών, σε όφελος των πολυκαταστημάτων και των μονοπωλιακών ομίλων. Ετοιμάζεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, με στόχο την ενίσχυση του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.

Εχει μεγάλη σημασία και με την ψήφο να δοθεί ισχυρό μήνυμα ότι την κρίση πρέπει να την πληρώσουν τα μονοπώλια. Ο λαός από την κρίση πρέπει να βγει όσο γίνεται με λιγότερες απώλειες. Η διέξοδος από την κρίση ή θα είναι σε βάρος του κεφαλαίου ή σε βάρος του λαού. Δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι υπέρ και των δύο. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν προκάλεσαν μόνο ζημιά στο λαϊκό εισόδημα, στην κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία και την Υγεία, που τα παραδίδουν στους καπιταλιστές και την αγορά, στην εξωτερική πολιτική, με την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ΝΑΤΟ, ΕΕ. Χτύπησαν τη λαϊκή συνείδηση, προσπαθώντας να επιβάλουν την αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το μονόδρομό τους, αυτός των μονοπωλίων, δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Οτι η μόνη επιλογή είναι ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκβιαστικό δίλημμα υποταγής και χειραγώγησης στο κεφάλαιο. Επιχειρούν να τσακίσουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Τρομοκρατούν το λαό ότι τον περιμένουν συμφορές αν αντισταθεί, αν απειθαρχήσει, αν δεν υπακούσουμε στις εντολές της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ.

Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί τους ανθρώπους του μόχθου να σκεφθούν καλά. Να μη γίνουν συνένοχοι σε μια πολιτική που θα δώσει στο λαό φτώχεια, ανασφάλεια, ανεργία, εργασιακή περιπλάνηση, κοινωνική εγκληματικότητα, καταστολή. Μπροστά μας, από τις 5 Οκτώβρη, θα συναντήσουμε το χειρότερο ΠΑΣΟΚ που έχουμε γνωρίσει, τη χειρότερη ΝΔ. Οσο και αν αντιμάχονται για την κυβερνητική εξουσία, τους ενώνει η πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, στη βιομηχανία, στην αγροτική παραγωγή, στο εμπόριο, απέναντι στους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επιχειρηματίες, στην Παιδεία, την Πρόνοια, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Στις 5 Οκτώβρη, με ισχυρό ΚΚΕ θα δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων, θα αυξηθεί η συσπείρωση, η μαχητικότητα και η συλλογική δράση για ένα καλύτερο αύριο. Θα αναθαρρήσει ο εργάτης που υφίσταται την εργοδοτική τρομοκρατία, την απειλή της ανεργίας, ο μικρός αγρότης που τον διώχνουν από το χωράφι, ο μικρομαγαζάτορας που τον ξεκληρίζουν τα μεγαθήρια, ο μετανάστης και ο πρόσφυγας που καταδιώκονται, ο νεολαίος με το δυσοίωνο μέλλον. Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροεπιχειρηματίες, οι άνεργοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ψηφίζουν τα ίδια κόμματα που ψηφίζουν ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι τραπεζίτες. Ψήφο στο ΚΚΕ να γίνει πιο δυνατό για να είναι πιο δυνατός ο λαός.


Ι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ