Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΥΡΙΖΑ
Διαχειριστικές αυταπάτες για τους ΕΒΕ

Αυταπάτες στη λογική της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης για τις δυνατότητες επιβίωσης και ευημερίας στα πλαίσια του υφιστάμενου εκμεταλλευτικού συστήματος , επιχείρησε να σπείρει χτες, για ακόμη μια φορά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας από τα Γιάννενα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποφεύγοντας μάλιστα να θίξει ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό, την επαγγελματική στέγη και κυρίως, τις συνέπειες σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων από την ένταξη στην ΕΕ. Αντίθετα, εμφανίστηκε να στηρίζει τα κοινοτικά προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε να γίνει πράξη η συρρίκνωση των μικρών επιχειρήσεων.

Δανεισμός με κρατική εγγύηση, εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού για τις ΜΜΕ, καθεστώς κορεσμού για τα πολυκαταστήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αντικατάσταση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ με δημόσια υπηρεσία, είναι οι βασικές προτάσεις του ΣΥΝ. Προτάσεις που προσπαθούν να πείσουν ότι με μικροδιορθώσεις και καλύτερους όρους δανεισμού μπορούν να επιβιώσουν οι ΕΒΕ, με τις μεγάλες επιχειρήσεις να «λύνουν και να δένουν» ανενόχλητες. Η απουσία, έστω και τυπικά, ενός αντιμονοπωλιακού λόγου, «έδεσε» με την απουσία αναφοράς στο συνδικαλιστικό κίνημα των μικρών ΕΒΕ. Κίνημα που βρίσκεται σε αδράνεια ή και υποστηρίζει τις ασκούμενες πολιτικές, με ευθύνη και των δυνάμεων του ΣΥΝ.

Καμία αναφορά δεν έγινε στο ασφαλιστικό, όταν αυτή την ώρα το 1/4 των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές του. Καμία αναφορά δεν έγινε σε ανάκληση μέτρων που ενισχύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις. Σιωπή για το πλήγμα της εγχώριας βιοτεχνίας από τα εισαγόμενα προϊόντα στο πλαίσιο της ΕΕ και αόριστη αναφορά για τη «δυνατότητα καθορισμού μικρότερου ωραρίου», συμπλήρωσαν την λογική εξωραϊσμού του καπιταλιστικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ