Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Συμμαχία για να ανέβει η οργάνωση και η πάλη του λαού

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Μυτιλήνη μίλησε προχτές το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Οι αριστεροί, οι αγωνιστές, οι ριζοσπάστες, όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε στο παρελθόν στο κίνημα και πάλεψε μαζί με το ΚΚΕ, να συμβάλουν με ψήφο στο ΚΚΕ, στα ποσοστά της ελπίδας, της λαϊκής αυτοπεποίθησης, της ανάτασης του ηθικού και της πάλης, του αγώνα για να έρθουν καλύτερες μέρες. Το παραπάνω κάλεσμα απεύθυνε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο λαό της Μυτιλήνης, μιλώντας προχτές σε προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην πλατεία Σαπφούς.

Στην ομιλία του, ο Ν. Σοφιανός, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Το κάλεσμα του Κόμματος σ' όλο αυτό τον κόσμο που έδωσε μάχες μαζί μας στις δεκαετίες του '70 και του '80 έχει ιδιαίτερη σημασία εδώ στη Λέσβο. Καλούμε, αριστερούς, ριζοσπάστες, αγωνιστές, που κλονίστηκαν με τις ανατροπές, που πήγαν σπίτι ή νόμισαν ότι στο ρεύμα της λεγόμενης ανανέωσης θα έβρισκαν διέξοδο, να συναντηθούμε ξανά, κρατώντας τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες τους με το ΚΚΕ. Η εμπειρία που έζησαν τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα όσοι θαμπώθηκαν από τις μεγάλες κουβέντες, τις δημοσκοπικές φούσκες, τα τηλεοπτικά είδωλα, μπορεί να καταλήξει σε πολιτικά συμπεράσματα. Η κοινωνική συμμαχία που προτείνει και παλεύει να συγκροτηθεί το ΚΚΕ, είναι η αγωνιστική συνάντηση της εργατικής τάξης με τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μαχόμενη νεολαία, σε μια γραμμή ρήξης και ανατροπής με την εξουσία της ολιγαρχίας. Σ' αυτή τη συμμαχία και στο δρόμο συγκρότησής της βρίσκεται η ενότητα κι όχι στην καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμαχία για να ανέβει η οργάνωση και η πάλη του λαού κι όχι για να μοιράσουμε βουλευτικές έδρες, την κρατική χρηματοδότηση και μαλλιοτράβηγμα για τις αρχηγικές καρέκλες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ των 11 αρχηγών, των διαφωνιών κάτω απ' το χαλί, της θολούρας, αλλά και του "θα δούμε" μετά τις εκλογές, είναι 100% αναξιόπιστος. Θίχτηκαν γιατί καλούμε τους ψηφοφόρους και τον κόσμο που "ζάλισαν", να σκεφτεί και να συναντηθεί με το ΚΚΕ. Ο Τσίπρας μας εγκαλεί ότι "ενώ το ΚΚΕ αποκαλούσε το ΣΥΡΙΖΑ δούρειο ίππο τώρα απευθύνεται στους ψηφοφόρους του".


Απαντάμε, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει "δούρειος ίππος" - ανάχωμα και πρόθυμος συνεργάτης της σοσιαλδημοκρατίας, μόνο που τώρα αποκαλύπτεται πιο καθαρά και στον κόσμο που τον είχε ψηφίσει. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δηλώνει ότι "επί του παρόντος δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ", ο Παπαδημούλης κι όλοι οι συν αυτώ "θα κρατάνε τα μπόσικα του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ώστε το αριστερό φλας και τα θετικά του ΠΑΣΟΚ να μη γίνουν δεξιά στροφή".

Ας βάλουμε το ερώτημα στους αγωνιστές που σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στη Βουλή: Μπορείτε να πείτε με σιγουριά τι θα λένε και τι θα κάνουν στις 5 του Οκτώβρη, αφού θα πάρουν την ψήφο που θα τους δώσετε;

Οι αριστεροί, οι αγωνιστές, οι ριζοσπάστες, όλος αυτός ο κόσμος που βρέθηκε στο παρελθόν στο κίνημα και πάλεψε μαζί μας, γνωρίζουν ότι η συνάντηση στις κάλπες με το ΚΚΕ στις 4 του Οκτώβρη δεν είναι "ραντεβού στα τυφλά", είναι η προσωπική συμβολή με την ψήφο, στα ποσοστά της ελπίδας, της λαϊκής αυτοπεποίθησης, της ανάτασης του ηθικού και της πάλης, του αγώνα για να 'ρθουν καλύτερες μέρες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ