Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΣΥΡΙΖΑ
Αυταπάτες και στάχτη στα μάτια των αγροτών

Την τεράστια και, συνάμα, αντιφατική και επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι τα πολλά και οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών θα λυθούν στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ - της ίδιας, δηλαδή, πολιτικής που ευθύνεται για τη δημιουργία, τον πολλαπλασιασμό και τη διαρκή όξυνση των αγροτικών προβλημάτων - «καλλιέργησε» ο Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια της προεκλογικής επίσκεψής του στη Θεσσαλία, όπου και παρουσίασε τις «θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αγροτική οικονομία και την ανάπτυξη της υπαίθρου».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να περάσει στον αγροτικό κόσμο την παραπλανητική κι άκρως αποπροσανατολιστική βασική θέση του κόμματός του ότι υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει ριζικά η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και από όργανο της εξουσίας των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, από «δρεπάνι» βίαιου και μαζικού ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών και εργαλείο συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και αγροτοκαπιταλιστών, να μετατραπεί - έτσι ξαφνικά και αναπάντεχα - σε βασικό στήριγμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και σε βάθρο μιας αγροτικής ανάπτυξης προς όφελος του λαού μας.

Υπό το πρίσμα αυτής της «καλλιεργούμενης αυταπάτης», κάλεσε τους αγρότες να αγωνιστούν για «ένα νέο πλαίσιο της ΚΑΠ, που θα στηρίζει το αγροτικό και κτηνοτροφικό προϊόν και το εισόδημα των μικρομεσαίων», καθώς, επίσης, για «αύξηση των δαπανών της ΕΕ για τη γεωργία και ριζική ανακατανομή των πόρων υπέρ των μεσογειακών προϊόντων και των μικρομεσαίων αγροτών».

Με άλλα λόγια, ο Α. Τσίπρας κάλεσε το φτωχό αγροτικό κόσμο:

  • Να σταματήσει να παλεύει για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να αρκεστεί σε «αγώνες» για την «αλλαγή και τη βελτίωση της ΚΑΠ».
  • Να ζητιανεύει «μερικά ψίχουλα παραπάνω» από την ΕΕ και να μη διεκδικεί μια αγροτική ανάπτυξη που θα κινείται προς την αντίθετη από την υπάρχουσα κατεύθυνση, θα αξιοποιεί τα πολλά και σημαντικά παραγωγικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας για να εξασφαλίζει στο λαό μας φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και ικανοποιητικό εισόδημα στους φτωχούς σήμερα αγρότες.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για την ανάγκη «μιας ριζοσπαστικής στρατηγικής για την αγροτική ανάπτυξη, που θα αποσκοπεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της γεωργίας, στην προώθηση των αναδιαρθρώσεων, στην ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας». Είναι το γνωστό «τροπάριο» της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, το οποίο «ψάλλουν» και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, με την πρότασή τους για την «άλλη γεωργία», στο πλαίσιο της οποίας συμβουλεύουν τους παραγωγούς να στραφούν σε καλλιέργεια βιολογικών ...γαϊδουράγκαθων και ...ποιοτικών βατραχιών!

Ευρισκόμενος στη Θεσσαλία των μεγάλων αγροτικών αγώνων κι επιχειρώντας να αλιεύσει ψήφους αγροτών, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για την ανάγκη «να δυναμώσει το ριζοσπαστικό αγροτικό κίνημα». Λες και απευθυνόταν σε «λωτοφάγους» που ξέχασαν ότι ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ ουδεμία σχέση είχε ποτέ με το «ριζοσπαστικό αγροτικό κίνημα» - ήταν στο «άλλο στρατόπεδο» - καθώς, πάντα και παντού, οι δικοί του αγροτοσυνδικαλιστές ΣΥΝαντήθηκαν και ΣΥΝταυτίστηκαν με τους αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Και, πάντα, στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων, όλοι μαζί κινήθηκαν στον «ντορό» του ευρωμονόδρομου, προσπαθώντας, με κάθε τρόπο και όλα τα μέσα, να αποπροσανατολίσουν και να υπονομεύσουν τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών. Λες και λησμόνησαν οι Θεσσαλοί αγρότες ότι ανάμεσα σε εκείνους, που, στην τελευταία μεγάλη κινητοποίηση, έσπασαν το μπλόκο των Τεμπών, ήταν και τα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν τον δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος και, αντί να πει, έστω, κάποια δικαιολογία, δηλώνει αμετανόητος, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε, από τη Θεσσαλία, τη μετωπική εναντίωση του κόμματός του στην εκτροπή του Αχελώου.

Κι έδειξε να αδιαφορεί, πλήρως και προκλητικώς, για το αναντίρρητο γεγονός ότι, χωρίς νερό, ο θεσσαλικός κάμπος κινδυνεύει, άμεσα, με παραγωγική νέκρωση και περιβαλλοντική ερημοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ