Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την τόνωση της επιχειρηματικότητας

Οι επιχειρηματίες του τουρισμού, που εκπροσωπούνται από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και η «Eurobank» ανακοίνωσαν ότι θα εκπονήσουν από κοινού μια έρευνα για τον «Ελληνικό Τουρισμό το 2020», προκειμένου να καταλήξουν στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο του κλάδου, σε αντιδιαστολή με αυτό των τελευταίων 30 χρόνων, που φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του.

Θα πει κάποιος, «και τι έγινε;». Και μάλλον δε θα έχει άδικο. Καθώς, για τον εργαζόμενο, το ζητούμενο σήμερα δεν είναι το αναπτυξιακό τουριστικό μοντέλο, αλλά το πώς θα μπορέσει να κάνει καλές και φτηνές διακοπές με την οικογένειά του. Αυτό του στερούν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια τα αφεντικά και η πολιτική της ΕΕ και του δικομματισμού. Και, φυσικά, οι έρευνες των επιχειρηματιών δεν ασχολούνται με αυτό το θέμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ν. Νανόπουλος, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το νέο μοντέλο, γενικά, αλλά και ειδικά στον τουρισμό, «θα πρέπει να είναι ανοικτά και χωρίς "ενοχές" προσανατολισμένο στην τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας».

Καιρός είναι, όμως, να σχεδιαστεί ένα «μοντέλο» που θα είναι ανοικτά και χωρίς «ενοχές» προσανατολισμένο στην τόνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουρισμό και στη διεύρυνση του λαϊκού δικαιώματος στον παραθερισμό. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πιο ισχυρό ΚΚΕ, συστράτευση των μικρών επιχειρηματιών του τουρισμού σε ένα πολύμορφο κίνημα ενάντια στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Ας γίνει η αρχή από τις κάλπες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ