Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
«Οχι» στους εμπόρους της ψεύτικης ελπίδας και του φόβου

Στην Καβάλα μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας

Να μη φυγομαχήσουν, να μη ρίξουν άσφαιρα πυρά. Να μην αφήσουν την ψήφο τους να πάει χαμένη, είναι και αυτή ένα όπλο απέναντι στον κοινό εχθρό, την άρχουσα τάξη, τα μονοπώλια, τον ιμπεριαλισμό. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Καβάλα.

Στη συγκέντρωση, χαιρέτησαν ο Δήμος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και ο Βασίλης Λιόγκας, υποψήφιος βουλευτής.

Αναφερόμενος στα ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού, ο Μ. Παπαδόπουλος στάθηκε στο εξής: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να σας εξαπατήσουν με το ερώτημα: Να προηγηθεί το "νοικοκύρεμα της οικονομίας", να μειώσουμε το δημόσιο χρέος ή να δώσουμε προτεραιότητα στην τόνωση της αγοράς με νέα κρατικά πακέτα ενίσχυσης στα μονοπώλια; Πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και στις δύο περιπτώσεις θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Και στις δύο περιπτώσεις, θα εισπράξει νέο πακτωλό χρήματος το μεγάλο κεφάλαιο.

Το πραγματικό δίλημμα για τον εργαζόμενο δεν είναι να διαλέξει με ποιον τρόπο και σε ποιο χρόνο θα πληρώσει ο ίδιος για να θωρακιστεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Η καταστροφική λογική του μικρότερου κακού, οι αδιέξοδες επιλογές ανάμεσα στους εμπόρους της ψεύτικης ελπίδας και στους εμπόρους του φόβου μάς οδήγησαν στη συνεχή απώλεια δικαιωμάτων όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε.

Ο Μ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις αναξιοποίητες δυνατότητες που έχει η χώρα μας και θα απελευθερώσει η λαϊκή οικονομία, η λαϊκή εξουσία.

«Εχει μεγάλες σύγχρονες μονάδες παραγωγής, έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, αναξιοποίητες πηγές ενέργειας και ανεξερεύνητα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο, όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες γεωτρήσεις της "Καβάλα Οϊλ". Εχει βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, που θα μπορούσε να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των αγροτών για φθηνά λιπάσματα και να δημιουργήσει νέες θέσεις σταθερής και πλήρους εργασίας, στον αντίποδα της σημερινής κατάστασης των αυξανόμενων εισαγωγών λιπασμάτων, της "απελευθερωμένης" αγοράς, της ιδιωτικοποίησης και της προοπτικής της συρρίκνωσης της παραγωγικής δραστηριότητας της ΒΦΛ.

Στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας, οι αποκλειστικά κρατικοί φορείς σε τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως ο Εθνικός Φορέας της Λιπασματοβιομηχανίας, ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Ενέργειας, οι δημόσιες υποδομές μεταφορών, όπως τα λιμάνια, θα αξιοποιηθούν απ' τον πανεθνικό σχεδιασμό, για να καλυφθούν οι λαϊκές ανάγκες και να αναπτυχθούν ισόρροπα οι περιοχές της χώρας και οι κλάδοι της οικονομίας», είπε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ