Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ψήφος ανυπότακτη

Στη Νάουσα, μίλησε χτες βράδυ ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας

Να σταθούν στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά και να ρίξουν ψήφο ανυπότακτη, ψήφο αντίστασης και προοπτικής, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της Νάουσας ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος.

Απευθυνόμενος στους άνεργους των κλειστών εργοστασίων, στους φτωχούς αγρότες που ξεκληρίζονται ή εκβιάζονται να δώσουν τσάμπα τη σοδειά τους, αλλά και στους νέους που στιβάζονται στις στρατιές των ανέργων, ξεκαθάρισε πως σήμερα είναι η ώρα να κάνουν το βήμα που θα τους δώσει δύναμη να αντισταθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται. Να ψηφίσουν το ΚΚΕ, να αποδυναμώσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Οπως είπε, δεν πρέπει να παραπλανηθούν από το δίλημμα της ακυβερνησίας, που προβάλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί θέλουν να αλλάξουν τα κριτήρια ώστε να μην πάει ο λαός στην κάλπη με βάση την πείρα του, τα προβλήματά του.

«Να είστε σίγουροι. Θα έχουμε κυβέρνηση αντιλαϊκή και αντιπολίτευση αντιλαϊκή. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν καμία διαφορά. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εχει αποδειχθεί από όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν και εφάρμοσαν συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, όλα τα χρόνια της διακυβέρνησής τους (ασφαλιστικό, εργασιακά, εξωτερική πολιτική, ΝΑΤΟ). Τη Δευτέρα των εκλογών φέρνουν νέα, χειρότερα μέτρα», είπε. Και ξεκαθάρισε ότι «απέναντι σ' αυτήν την πολιτική, έχει σημασία ο λαός να βάλει εμπόδια ενισχύοντας το ΚΚΕ».


Ο Δ. Κουμπούρης απευθύνθηκε στους εργαζόμενους που ζουν τις επιπτώσεις από την πολιτική της ανάπτυξης που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Τους κάλεσε να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους με ψήφο στο ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ είναι μέσα στους αγώνες, αποτελεί την ψυχή του λαϊκού κινήματος. Είναι δοκιμασμένο. Είπε την αλήθεια για την ΕΕ, το Μάαστριχτ, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Εχει ρεαλιστικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα πάλης με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και συγκεντρώνει δυνάμεις στην προοπτική της λαϊκής οικονομίας, της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ