Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Στο ΚΚΕ βρίσκεται η απάντηση

Στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Εδεσσα, μίλησε χτες βράδυ ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα δυο μεγάλα κόμματα, το βράδυ των εκλογών, να νιώσουν ότι ένα μεγάλο μέρος των λαϊκών στρωμάτων τα έχει εγκαταλείψει. Εμπιστεύεται το ΚΚΕ. Αυτό θα τους «κάψει τη γούνα», η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ. Με τα παραπάνω λόγια ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην Εδεσσα, προέτρεψε τον εργαζόμενο λαό της περιοχής να κάνει το αποφασιστικό βήμα στις 4 του Οκτώβρη.

«Από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, είτε θέλει άμεση αντίσταση, άμυνα στην πολιτική που εφαρμόζεται, είτε θέλει αντεπίθεση και άλλη φιλολαϊκή εξουσία, όπως και να το δεις, είτε σαν άμεσο όπλο, είτε σαν προοπτική, στο ΚΚΕ βρίσκεται η απάντηση.

Εχουμε λύσεις για όλα τα προβλήματα και λέμε και από πού θα βρεθούν τα χρήματα. Λέμε να πληρώσει το κεφάλαιο από τα κέρδη του. Δε γίνεται αλλιώς. Εχουμε προτάσεις και διεκδικήσεις που αφορούν το σήμερα, που ανακουφίζουν τη θέση των εργαζομένων, αλλά και όραμα, προοπτική. Ας στηρίξουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Ετσι μόνο, θα εξασφαλίσουμε δύναμη στη δύναμή μας! Ετσι θα μπορέσουμε να τους εμποδίσουμε και αύριο να τους ανατρέψουμε», είπε.

Ο Σ. Βαρδαλής αναφέρθηκε στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Εμείς βάζουμε τα δύο κόμματα στην ίδια μοίρα, γιατί πορεύονται με την ίδια στρατηγική, ανεξάρτητα από όποιες διαφορές εμφανίζονται μεταξύ τους σε δευτερεύοντα ζητήματα, σε ζητήματα διαχείρισης». Και εξήγησε, παρουσιάζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης: «Εχουν συναποφασιστεί με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης. Αφορούν αποφάσεις για: Να μειώσουν τις μέρες εργασίας με ανάλογη μείωση του μισθού. Nα προχωρήσουν οι αναδιαρθρώσεις. Nα μειώσουν το μη μισθολογικό κόστος, που σημαίνει λιγότερα λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια. Nα ξανανοίξουν και πάλι το Ασφαλιστικό. Αυτά ζητά και ο ΣΕΒ, αυτά προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο ΟΟΣΑ και η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Αυτά θα υλοποιήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον «αέρα» το έργο, απολύονται οι εργαζόμενοι(2015-09-30 00:00:00.0)
Μόνο βάσανα για το λαό απ' την ΕΕ(2012-09-15 00:00:00.0)
Ο στόχος της λαϊκής εξουσίας πρέπει να φωτίζει τους καθημερινούς αγώνες(2012-06-09 00:00:00.0)
Ο ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ με δυνατό ΚΚΕ(2012-06-01 00:00:00.0)
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ(2007-11-15 00:00:00.0)
Ο ελληνικός λαός να αποκτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμή του(2002-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ