Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σας βλέπουμε...

Προχτές ο Χρυσοχοΐδης του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι αναμένονται τις επόμενες μέρες σημαντικές εξελίξεις στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Και χτες πριν καν να υπάρξει το περίφημο «μπαμ ηκούσθη στον αέρα», ένας τύπος για τον οποίο υπήρχε μέσα από το γνωστό ιντερνετικό σάιτ, το indymedia, σε εξέλιξη παγκινητοποίηση των «αντιεξουσιαστών», για να απελευθερωθεί ως διωκόμενος «λαϊκός αγωνιστής», πήγε, μόλις βγήκε από τον Κορυδαλλό και δήλωσε στην Αντιτρομοκρατική ότι αυτός μεν είναι κάτι σε συνεχιστή του Κουφοντίνα (κι εκείνος είχε αυτοβούλως παρουσιαστεί...) αλλα κι ότι δεν έχει σχέση με αυτόν που θα εμφανιστεί κάποια στιγμή ως ο αμέσως επόμενος - τρίτος στη σειρά - «Κουφοντίνας». Αυτόν, δηλαδή, που ο Χρυσοχοΐδης - χωρίς να ξέρουμε καν για ποιον μιλάει - έχει σπεύσει να χαρακτηρίσει ως πιο επικίνδυνο από τους προηγούμενους. Δηλαδή, να περιμένουμε και μια ιστορία ανάλογη με τις «πορτοκαλάδες» που δίνανε στον Ξηρό;

Συγνώμη, νομίζουν ότι μας έχουν κάνει ήδη τόσο Αμερικανάκια, ώστε να πιστεύουν πως όλα αυτά θα τα χάφτουμε χωρίς καν να ρωτάμε: «πώς κύριε πρώην υπουργέ Δημόσιας Τάξης, του ΠΑΣΟΚ, ξέρεις την εξέλιξη, ξέρεις ποιοι είναι οι ακίνδυνοι και ποιοι οι επικίνδυνοι τρομοκράτες, από πού κι ως πού ξέρεις πώς θα δράσουν;».

Βέβαια φαίνεται από τις τηλεοράσεις πως μάλλον δεν είναι ο μόνος. Πολλοί βαράνε το ίδιο ταμπούρλο. Αλλά χτες μόλις, ο Μίκης Θεοδωράκης όταν τον ρώτησαν σχετικά, δήλωσε το αυτονόητο: «όλοι αυτοί έχουν σχέση με μυστικές υπηρεσίες, ντόπιες και ξένες».

Φαίνεται ότι υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ υπηρεσιών για το ποιοι πράκτορες μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος με ποιον και γιατί ακριβώς, αλλά είναι καιρός πια να μπει ένα απόλυτο τέλος στο παραμύθι περί «τρομοκρατών» με ριζοσπαστική ιδεολογία, (πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είναι ο νονός που βάφτισε την ιδεολογία τους), όπως και στη «θεωρητική» υποστήριξή τους με ατάκες του στυλ «έκφραση του κινήματος είναι η πέτρα και η κουκούλα» που κάποια συνιστώσα δικτυωμένη ξεφώνησε με την «έπαρση της εξέγερσης» της σπασμένης βιτρίνας. Ολα αυτά για μηχανισμούς του ιμπεριαλισμού...

Πάμε γι' άλλα, «άσχετα»; Τα 'χουν, λέει, βρει, «ανανεωτές» και «κινηματικοί» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που θα πάνε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχει και μια εκλογική βάση που δεν ακολουθάει τόσο εύκολα, γι' αυτό και η κρίση και τα παρακάλια «φύγε για να μείνεις», γι' αυτό και τα στοιχήματα μέσα από στήλες εφημερίδων για το πού θα καταλήξει όλο αυτό το θέατρο. Υπάρχει εργάτης που νοιάζεται γι' αυτό το αλισβερίσι; Ακουσε κανείς αυτούς ή τους άλλους να λένε κουβέντα αυτές τις μέρες για τη νέα αντεργατική καταιγίδα που έρχεται από την ΕΕ; Πού να ακούσεις; Αφού όλοι τους ταΐζονται απ' το ίδιο μαγαζί, αφού είναι όρος της ύπαρξής τους η υπεράσπιση της ΕΕ. Ας πάνε μ' όποιον τρόπο θέλουν στο ΠΑΣΟΚ, το μυαλό της εργατικής τάξης να μην κάνουν κουρκούτι κι ας ταϊστούν απ' όποιο ταμείο θέλουν, μ' όποιο τρόπο θέλουν. Αρκετά!

Κράτα μια λεπτομέρεια: Η εποπτική αρχή που θα στηθεί στην ΕΕ θα παρεμβαίνει για εταιρείες που «δεν επιτρέπεται να χρεοκοπήσουν». Αμα το χαρακτηρίσεις μέτρο για την προστασία των μονοπωλίων, θα είσαι από κείνους που μιλάνε με αραχνιασμένες αναλύσεις. Αλλά το κρίσιμο είναι άλλο. Οτι δηλώνουν πως οι καπιταλιστικές κρίσεις θα έρχονται και θα ξανάρχονται κι ότι το θέμα είναι να προστατεύονται οι κυρίαρχοι. Πάνω σ' αυτή τη βάση μια σειρά μέτρα έπονται. Κάθε κρίση βυθίζει στη δυστυχία εκατομμύρια ανθρώπους και κάνει ισχυρότερα τα μονοπώλια. Παράλληλα όμως διαμορφώνονται συνθήκες για να δυναμώνει και το επαναστατικό υποκείμενο που όλο και πιο καθαρά προβάλλει απέναντι στον κύριο εχθρό, τα μονοπώλια. Εδώ ακριβώς θέλουν τους «χρήσιμους βλάκες». Είτε πράκτορες με εντολή, είτε βλάκες που ένας πράκτορας τους κουλαντρίζει. Πολύ περισσότερο που με πολιτικά μέσα, το σύστημα δεν κατορθώνει μέχρι τώρα, να υψώσει το αναγκαίο ανάχωμα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ