Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΛΤΑ: 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Αθήνα στο θέατρο «Αλφα» και ακολούθησε πορεία στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μια σειρά οξυμένα προβλήματα, που οφείλονται στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, απόρροια της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της αγοράς του κλάδου.

ΙΓΜΕ: Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ) στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 11 το πρωί, διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα και τη διασφάλιση της ύπαρξης και του ρόλου του Ινστιτούτου. Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζουν τη λειτουργική κατάληψη του κτιρίου του ΙΓΜΕ στους Θρακομακεδόνες.

ΔΑΡΙΓΚ: Σε γενική συνέλευση την Κυριακή, 24 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στη Χαλκίδα, καλεί το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου τους πρώην εργαζομένους στη συρματουργία «ΔΑΡΙΓΚ», προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πρωτόδικη απόφαση σχετικά με τις οικονομικές απαιτήσεις (οφειλόμενα) από την εκκαθαρίστρια. Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο έκλεισε στο τέλος του 2004, ενώ οι 180 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, αφού ο ιδιοκτήτης (όμιλος Κουταλίδη) τους είχε απλήρωτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ