Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Χρόνια υποβάθμιση με μόνιμα θύματα

Σε χρόνια υπολειτουργία έχει περιέλθει το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Νομού Εύβοιας, στο Βαθύ Αυλίδας, εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Θύματα αυτής της πολιτικής είναι τα 90 άτομα με νοητικές και σωματικές αναπηρίες και οι εργαζόμενοι που προσπαθούν να καλύψουν τα τεράστια κενά. Συγκεκριμένα, 20 εργαζόμενοι υπηρετούν στο τμήμα νοσηλείας, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν κανονικά η απογευματινή και βραδινή βάρδια και να μην αποδίδονται στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες άδειες και ρεπό. Προκειμένου να καλυφθεί αυτή η έλλειψη (εξειδικευμένου προσωπικού), χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι της καθαριότητας, αντιρρησίες συνείδησης και των προγραμμάτων «stage»!

Επίσης οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλούνται να καλύπτουν και το τμήμα εστιάσεως. Στο μεταξύ, το αμέσως επόμενο διάστημα δύο εργαζόμενες σε αυτό το τμήμα συνταξιοδοτούνται, οπότε το πρόβλημα θα οξυνθεί. Επιπλέον ελλείψεις υπάρχουν και στο τεχνικό τμήμα, το οποίο λειτουργεί με έναν ηλεκτρολόγο και έναν υδραυλικό. Τέλος, οι μεγάλες ελλείψεις και στην υλικοτεχνική υποδομή και η έλλειψη ειδικού λεωφορείου εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να μετακινούν - εκτός ιδρύματος - τους περιθαλπόμενους με το αστικό λεωφορείο ή, στην καλύτερη περίπτωση, με ταξί... το οποίο πληρώνουν οι ασθενείς!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ