Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΤΤΙΚΑΤ»
Ανοιξε ο δρόμος για τη δικαίωσή τους

Σήμερα θα πληρώσει τους εργάτες δεσμεύτηκε η «Εγνατία»

Η επιμονή και η ενότητα χαρακτήρισε τον αγώνα των εργαζομένων (φωτ. από την κινητοποίηση της περασμένης Τρίτης)
Η επιμονή και η ενότητα χαρακτήρισε τον αγώνα των εργαζομένων (φωτ. από την κινητοποίηση της περασμένης Τρίτης)
Θετική εξέλιξη άρχισε να διαφαίνεται στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΑΤ» στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Γρεβενών - Τρικάλων. Χτες το πρωί η «Εγνατία Οδός ΑΕ» δεσμεύτηκε για καταβολή από σήμερα των δεδουλευμένων (μισθών, υπερωριών και αποζημιώσεων) με επιταγή μιας ημέρας, με χρήματα που θα παρακρατηθούν από την ανάδοχο κατασκευαστική «ΑΤΤΙΚΑΤ» που έχει και την ευθύνη των εργασιών στο παραπάνω τμήμα. Επαληθεύτηκαν επίσης καταστάσεις και οφειλές που αφορούν και το συνυπολογισμό αργιών και Σαββατοκύριακα. Οι εργαζόμενοι ωστόσο που χτες συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο της «ΑΤΤΙΚΑΤ» παραμένουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να υλοποιηθούν στο ακέραιο και για όλους τους εργαζόμενους οι δεσμεύσεις της εργοδοσίας.

Ο αποφασιστικός, πολυήμερος αγώνας τους με επίσχεση εργασίας από την περασμένη Πέμπτη έχοντας στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή την ταξική Ομοσπονδία του κλάδου τους. Η καθολική σχεδόν συμμετοχή και κλιμάκωση της πάλης τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις, δείχνει ότι ο οργανωμένος, ανυποχώρητος αγώνας, η πάλη για το δίκιο του εργάτη μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Tο άνοιγμα του δρόμου για την καταβολή των δεδουλευμένων στους 400 περίπου εργαζόμενους της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΑΤ» δίνει αέρα στους εργαζόμενους του κατασκευαστικού κλάδου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνθήκες σκληρής σύγκρουσης και αναμέτρησης με ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους ή εργολάβους που λυμαίνονται μεγάλα έργα. Την εξέλιξη και τον αγώνα των εργαζομένων χαιρετίζει με ανακοίνωσή του η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και το ΚΚΕ που για το θέμα κατέθεσε και σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Σε ανακοίνωση της η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στα συμπεράσματα που πρέπει να κρατήσουν οι εργάτες επισημαίνει: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, όπως και σε όλα τα μεγάλα έργα, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και παλιότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, υλοποιούν μια πολιτική που είναι βασισμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατασκευαστικών εταιρειών που στήνουν έργα στην κατεύθυνση της γενικότερης εξυπηρέτησης των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου. Μια πολιτική που επιδοτεί τους μεγαλοκατασκευαστές από τα χρήματα του ελληνικού λαού και για δεκάδες χρόνια συνεχίζει να χαρατσώνει τους εργαζόμενους, μέσω διοδίων και συμβάσεων που διασφαλίζουν κατώτερο όριο κερδών στις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα έργα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ