Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υποσχέσεις για ... «υπόλοιπα προσλήψεων»

Με την ολοκλήρωση 150 προσλήψεων από το 2007 και 2008 και 30 επικουρικούς νοσηλευτές, προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει τα τρομακτικά κενά των 1.380 θέσεων στον «Ευαγγελισμό», που - μαζί με τη γύμνια στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) - δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου.

Τις παραπάνω υποσχέσεις επανέλαβε ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Μυλωνάκης σε αντιπροσωπεία των γιατρών, με τους οποίους συναντήθηκε μετά τη συγκέντρωση που έγινε χτες το πρωί στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία της Πενταμελούς Επιτροπής της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς μετά τα απανωτά επεισόδια στις εφημερίες, που, σε δύο περιπτώσεις, κατέληξαν σε βιοπραγίες ασθενών σε βάρος των εφημερευόντων γιατρών. Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι οι 150 θα είναι μόνιμοι νοσηλευτές μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ για το 2007 και το 2008. Επίσης, υποστήριξε ότι ζήτησε έξι - και έχει διασφαλίσει τρεις - για τα επείγοντα τμήματα του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ ξεπέρασαν τους 200 οι γιατροί που υπέγραψαν το υπόμνημα πρός τον υπουργό Υγείας και τη Διοίκηση του «Ευαγγελισμού». Οι γιατροί, μεταξύ των άλλων, ζητούν «αμέσως μέτρα ανακούφισης», γιατί «αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών και για τους υγειονομικούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ