Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΕΛΠΕ»
Εκβιάζει με «οικειοθελείς αποχωρήσεις»

Ανακοίνωση - καταγγελία της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων στα Πετρέλαια και τη Χημική Βιομηχανία

Με τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης» επιχειρεί η διοίκηση των «Ελληνικών Πετρελαίων» να απαλλαγεί από δεκάδες εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, με στόχο να αυξήσει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία του Ομίλου. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση - καταγγελία της Ταξικής Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων στα Πετρέλαια και τη Χημική Βιομηχανία, στην οποία τονίζεται ότι οι αντεργατικές μεθοδεύσεις «στον όμιλο ΕΛΠΕ είναι απόρροια της ιδιωτικοποίησης που πραγματοποιήθηκε επί ΠΑΣΟΚ και ενισχύθηκε επί ΝΔ με την εκχώρηση του δημόσιου management στον ιδιώτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει στόχο να «απαλλαγεί» από περίπου 100 εργαζόμενους, οι οποίοι με βάση την ηλικία τους και τα χρόνια ασφάλισης που έχουν, πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από φέτος μέχρι και το 2024!

Το πρόγραμμα της διοίκησης, σημειώνεται στην ανακοίνωση, προς το παρόν στοχοποιεί συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων (στην Ερευνα και στις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες), και στην ουσία αφορά «απολύσεις με τη "συναίνεση" των εργαζομένων, μέχρι και 15 χρόνια πριν την ημερομηνία συνταξιοδότησης» και επιχειρούν να το επιβάλουν μέσα από ένα κλίμα ψυχολογικής τρομοκρατίας στη λογική «ή παίρνετε τώρα αυτά που σας δίνουμε, ή αύριο ποτέ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται...».

Οι εργαζόμενοι, συνεχίζει η ανακοίνωση, συνειδητοποιούν ότι «απελευθέρωση της αγοράς» και παντοδυναμία της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», σημαίνει ακριβότερα καύσιμα, απολύσεις και μειώσεις προσωπικού, δυσμενέστερες εργασιακές σχέσεις για τους νέους εργαζόμενους, διευρυμένη εργολαβοποίηση, με στόχο ακόμα πιο χαμηλούς μισθούς, αλλά και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για:

  • Να μην περάσουν τα εκβιαστικά διλήμματα καμίας δήθεν «οικειοθελούς» αποχώρησης.
  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες (50 και 55 στα βαρέα αντίστοιχα).
  • Συσπείρωση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων στον ενεργειακό τομέα με προοπτική ενός ενιαίου κρατικού κοινωνικού φορέα ενέργειας.
  • Απόκρουση των αντιδραστικών μέτρων που προωθούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ.
  • Για την υπεράσπιση και διεύρυνση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων συσπειρωμένοι γύρω από το ΠΑΜΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ