Παρασκευή 19 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΗ
Μάχη με σημασία για όλη την εργατική τάξη

Η επιτυχία της πανοικοδομικής απεργίας στις 24 Ιούνη θα στείλει για λογαριασμό ολόκληρης της εργατικής τάξης ένα ηχηρό μήνυμα στις δυνάμεις του κεφαλαίου που ετοιμάζουν τη νέα φάση της αντεργατικής επίθεσης. Αυτό ακριβώς το αυξημένο καθήκον που αναλογεί σε καθέναν οικοδόμο χωριστά αλλά και συνολικά στον κλάδο βρίσκεται στο επίκεντρο των εξορμήσεων που η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου συνεχίζουν καθημερινά. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Περιοδείες προγραμματίζονται σε όλα τα μεγάλα έργα της χώρας, όπως τα εργοτάξια του Μετρό σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Περιοδεία θα γίνει σήμερα στο καινούριο νοσοκομείο που χτίζεται στο Αγρίνιο, ενώ τη Δευτέρα 22/6 στα έργα της ΠΟΤΑ.

Την αλληλεγγύη του στους οικοδόμους εκφράζει με ανακοινώσεις του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, σημειώνοντας ότι «σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, που η εργοδοσία προσπαθεί να τη φορτώσει στις πλάτες μας, που η Ευρωπαϊκή Ενωση εξαπολύει νέα κύματα αντιλαϊκών επιθέσεων, σε εργασιακές σχέσεις, μισθούς, ασφάλιση, Πρόνοια - Υγεία, εκπαίδευση - Παιδεία, δε μένει άλλος δρόμος από αυτόν της εργατικής αντεπίθεσης με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη».

Να συμβάλουν για την επιτυχία της πανοικοδομικής απεργίας καλεί τους μεταλλεργάτες και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στους οικοδόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ