Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Για ποιο κόσμο μιλά το ΠΑΣΟΚ;

Ξέχειλα από υποκρισία τα τηλεοπτικά προεκλογικά δεκάλεπτα του ΠΑΣΟΚ

Οποιος έχει παρακολουθήσει τα προεκλογικά τηλεοπτικά δεκάλεπτα του ΠΑΣΟΚ θα αναρωτιέται εάν απευθύνονται σε ανθρώπους που ζούνε σε άλλον κόσμο!

Από τα δεκάλεπτα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζουμε τα διλήμματα που θέτει. Υποστηρίζεται ότι οι Νεοσυντηρητικοί και οι Σοσιαλιστές είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Για να δούμε...

Αδιέξοδο ή αλλαγή πορείας: Για ποια αλλαγή μιλάει το ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ασκούν πολιτική με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Στρατηγική της Λισαβόνας. Εχουν εφαρμόσει, στο κυβερνητικό τους έργο, όλες τις συνθήκες και τις οδηγίες της ΕΕ που έχουν διαμορφώσει τη σημερινή πραγματικότητα.

Απόγνωση ή ελπίδα: Για ποια ελπίδα μιλάει το ΠΑΣΟΚ; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αναγκάσει 2,5 εκατ. εργαζόμενους να ζουν με εισόδημα μέχρι 704 ευρώ.

Αξίες που επιβάλλονται ή αξίες που ενώνουν: Για ποιες αξίες μιλάει το ΠΑΣΟΚ; Πάνω από 36 δισ. ευρώ θα λάβουν μέχρι το 2013 οι πολυεθνικοί όμιλοι, μέσω του Δ' ΚΠΣ. Η απόφαση είναι της κυβέρνησης της ΝΔ, με παρότρυνση του ΠΑΣΟΚ για επιτάχυνση της διαδικασίας.

Αντιπαράθεση ή διάλογος: Για ποιο διάλογο μιλάει το ΠΑΣΟΚ; Ποιος δε θυμάται τους «διαλόγους» στις μέρες του; Ποιος δε θυμάται τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους, στους μαθητές και στους φοιτητές, ακόμα και στους συνταξιούχους; Και οι δύο όταν χρησιμοποιούν τη λέξη διάλογο εννοούν την επιβολή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων της ΕΕ.

Φόβος ή ασφάλεια, μείωση ή ενίσχυση των ελευθεριών: Για ποιες ελευθερίες και ασφάλεια μιλάει το ΠΑΣΟΚ; Μαζί με τη ΝΔ αποφάσισαν τη χρήση των 1.100 χαφιεδοκαμερών και του συστήματος παρακολούθησης C4I, του «γνωστού» συστήματος παρακολούθησης. Την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, με στόχο την οριστική κατάργησή του. Την επέκταση της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και τη δημιουργία Ενιαίου Κέντρου συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών, που θα σημάνουν νέο «φακέλωμα» των πολιτών, κ.ά.

Τείχη ή γέφυρες, ατελείωτη εργασία ή δημιουργική εργασία: Για ποιες γέφυρες και δημιουργική εργασία μιλάει το ΠΑΣΟΚ; Και τα δύο κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν επιλέξει πλευρά. Εχουν περάσει μαζί τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη μερική απασχόληση. Ο ένας συνεχίζει το έργο του άλλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου το Νοέμβρη του 2008 την έκθεση Σέρκας, που διαχωρίζει τον εργάσιμο χρόνο σε «ενεργό» και «ανενεργό» ενώ αυξάνει την εργάσιμη βδομάδα τουλάχιστον στις 65 ώρες.

Ελεύθερη αγορά ή ελεύθεροι πολίτες, κράτος για λίγους ή κράτος για τον πολίτη: Εδώ η υποκρισία χτυπάει «κόκκινο». Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς και δεν το έχει κρύψει ποτέ. Και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όταν μιλούν για κράτος, εννοούν το αστικό. Μιλούν για το κράτος που έχει μειώσει τα τελευταία 20 χρόνια, με κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τους φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη του κεφαλαίου από το 45% στο 25%.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ, στο προεκλογικό του δεκάλεπτο, μιλάει για το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ποιοι είναι αυτοί οι «άγνωστοι» «σοσιαλιστές»; Είναι οι γνωστοί σοσιαλδημοκράτες που τη δεκαετία του '90 κατείχαν την πλειοψηφία μέσα στην ΕΕ. Το 1997, τα 13 από τα τότε 15 κράτη - μέλη της ΕΕ είχαν σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Δεν έχουν καμία διαφωνία με τους συντηρητικούς. Μαζί προώθησαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ κατεδαφίζοντας δεκάδες κατακτήσεις. Μαζί συμμετείχαν ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και μαζί αποφάσισαν να ματοκυλήσουν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

Ολα τα παραπάνω παραδείγματα είναι σταγόνες στον ωκεανό μπροστά στα κοινά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπροστά στα κοινά συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών. Η πραγματικότητα που έζησαν και ζουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μπορούν να αποδείξουν καλύτερα την υποκρισία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και των τηλεοπτικών προεκλογικών δεκαλέπτων του.


Γ. Χ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παλιά καραβάνα», δοκιμασμένη στη χειραγώγηση του λαού(2019-06-01 00:00:00.0)
Βρήκε βήμα(2009-06-09 00:00:00.0)
Εμφανίζεται τώρα σαν φορέας ...διαφάνειας(2006-09-26 00:00:00.0)
«Κόκκινο» στην κάλπη, δύναμη στους αγώνες σας...(2004-02-06 00:00:00.0)
Με το λαό, κόντρα στα μονοπώλια(1998-09-01 00:00:00.0)
Πιστός στην "κεντροαριστερή" σύγκλιση(1996-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ