Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εμφανίζεται τώρα σαν φορέας ... διαφάνειας

Με περίσσεια υποκρισία, ακατάσχετη δημαγωγία, μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις και... πατώντας πάνω στην «επικαιρότητα» των σκανδάλων, ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε το προηγούμενο Σάββατο από το Βόλο να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν φορέα «διαφάνειας», που έχει στόχο τη δημιουργία μιας ...«δίκαιης κοινωνίας».

Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική που «κόβει από τους πολλούς και δίνει στους λίγους», που ενισχύει τους «ισχυρούς και ημετέρους», αλλά ο ίδιος ξέχασε να επισημάνει ότι αυτή η πολιτική είναι ακριβώς η ίδια που εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει να στηρίζει και να προωθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού έκανε μια λεπτομερή καταγραφή στους τομείς που «απέτυχε» η κυβέρνηση, προσπάθησε απεγνωσμένα να δείξει ότι το κόμμα του έχει «άλλο δρόμο» διακυβέρνησης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αν ήταν πρωθυπουργός δε θα «δώριζε φορολογία στους πλούσιους για να επιβάλει περισσότερους φόρους στη μέση οικογένεια και στον φτωχότερο Ελληνα». Ξεχνώντας προφανώς ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μείωσαν τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα «άφηνε τον συνταξιούχο τρία χρόνια ακάλυπτο στην ακρίβεια», δε «θα γύρναγε την πλάτη στους δασκάλους αρνούμενος επί μήνες το διάλογο», δε θα «"έκοβε" χρήματα από την παιδεία και την υγεία». Εντελώς υποκριτικά ο Γ. Παπανδρέου προσπαθούσε να πείσει για τη δήθεν φιλολαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όταν οι κυβερνήσεις του κόμματός του μοίρασαν λιτότητα στα φτωχά λαϊκά στρώματα και στο όνομα του ...εκσυγχρονισμού προχώρησαν σε περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία.

Ανακάλυψε «καρτέλ» στην αγορά...

Στις υποθετικές αναφορές του για την πολιτική που θα ακολουθούσε, ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θέματα της διαφθοράς και της διαπλοκής. Χωρίς φυσικά να θίξει το σύστημα που υπηρετεί με ευλάβεια ο δικομματισμός, ανέφερε ότι το «καθεστώς της ΝΔ υποθάλπει τη διαφθορά». Ανεβάζοντας τους τόνους μίλησε για «οργανωμένη σπείρα» και «σπείρα κουμπάρων», ενώ αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης της μίζας των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ της υπόθεσης της ΜΕΒΓΑΛ.

Την ίδια στιγμή ...ανακάλυψε ότι στην Ελλάδα λειτουργούν «καρτέλ» και «ολιγοπωλιακές πρακτικές», που αφήνουν «απροστάτευτο τον καταναλωτή από την ακρίβεια» και ισχυρίστηκε ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ δε θα άφηνε «ανεξέλεγκτα τα καρτέλ στην αγορά, που ανεβάζουν τις τιμές για τον πολίτη, για τον καταναλωτή». Βέβαια, ο ίδιος παρέλειψε επιμελώς να αναφέρει ότι τα καρτέλ υπήρχαν και επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μεγιστοποιώντας τα κέρδη τους με τη συνδρομή και ανοχή των «σοσιαλιστών»...

Τώρα πάνε στα δικαστήρια

Με αγωγή κατά του Κ. Κουλούρη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου συνεχίστηκε χτες η αντιπαράθεση ανάμεσα στους εκπροσώπους του δικομματισμού για να αναδείξουν ποιο από τα δυο κόμματα έχει τη μεγαλύτερη διαφθορά στις τάξεις του.

Η αγωγή του υφυπουργού ήρθε μετά τις δηλώσεις του Κ. Κουλούρη ότι ο Γ. Παπαθανασίου στηρίχτηκε προεκλογικά από τη ΦΑΓΕ. Με χτεσινές δηλώσεις του ο Κ. Κουλούρης μίλησε για «πανικό, αμηχανία και αδυναμία» από τον Γ. Παπαθανασίου, τον οποίο προκάλεσε να βρεθούν στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Εξάλλου, ο Γ. Παπαθανασίου κατηγόρησε την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου για παρέμβασή της, την περίοδο που ήταν υπουργός Ανάπτυξης, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να εξαγοράσει η ΦΑΓΕ την εταιρεία «Βοσινάκης». Η «παρέμβασή μου αφορούσε τη διάσωση 180 θέσεων εργασίας», ισχυρίστηκε η Β. Παπανδρέου. Κάλυψη στην Β. Παπανδρέου παρείχε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, ο οποίος ανέφερε: «Η ανασκαφή στα αρχεία εκθέτει αυτούς που την κάνουν. Δεν υπάρχει καμιά σχέση ανάμεσα σε μια απόφαση της υπουργού τότε, σύμφωνα με το νόμο και με πλήρη αιτιολόγηση, με τους "κουμπάρους" και τους "Πανάγους"».

Παράλληλα, στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του «Αλφα», παρουσιάστηκαν έγγραφα, στα οποία φαινόταν ότι ο Κ. Κουλούρης, σαν υφυπουργός Ανάπτυξης, ανακαλούσε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, για παράνομη αύξηση των διδάκτρων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ