Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εκλεισε η οικονομία, ανοίγει το εδαφικό...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Με θέμα την οικονομία και τη διάνοιξη του οδοφράγματος Λιμνίτη, συναντήθηκαν χτες στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροδρομίου της Λευκωσίας στην ουδέτερη ζώνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Κατά τη χτεσινή συνάντηση έκλεισε το κεφάλαιο της οικονομίας και στην επόμενη, που ορίστηκε για την Πέμπτη 11 του Ιούνη, θα συνεχιστεί το ζήτημα του οδοφράγματος Λιμνίτη και θα ανοίξει το εδαφικό.

Ο Α. Ντάουνερ διέψευσε τα όσα λέγονται περί επεξεργασίας προσχεδίου για το Κυπριακό από τα Ηνωμένα Εθνη (ΗΕ), υποστηρίζοντας ότι «τα ΗΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τις δύο πλευρές, αλλά δε γράφουν προσχέδια. Οι ηγέτες είναι εκείνοι που θα διαπραγματευτούν μια συνολική διευθέτηση», ενώ διέψευσε και τις πληροφορίες που τον θέλουν να τάσσεται υπέρ της παραμονής τουρκικού στρατού, εποίκων και της διατήρησης των εγγυήσεων στο νησί.

Ο Δ. Χριστόφιας από την πλευρά του μετά τη λήξη της συνάντησης, σε σύντομες δηλώσεις του, ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί «κάποια σύγκλιση σε κάποιες πτυχές της οικονομίας», και πρόσθεσε: «Εχουμε ανταλλάξει απόψεις για το θέμα του Λιμνίτη, στο επίπεδο το δικό μας με τους δύο συμβούλους και πάνω σε κάποιες πτυχές της οικονομίας σε μια προσπάθεια να φθάσουμε σε μια περισσότερη σύγκλιση. Πετύχαμε κάτι, πρέπει να το ομολογήσω».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ