Πέμπτη 4 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΤΡΙΚΑΛΑ
Απαγόρευσαν περιοδείες του ΚΚΕ

Την περιοδεία κλιμακίων του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους αρνήθηκε η εργοδοσία στις επιχειρήσεις «ΤΥΡΑΣ», «ΛΑΦΑΡΜ» και «ΚΛΙΑΦΑ», στα Τρίκαλα, με διάφορες δικαιολογίες και προσχήματα. Να σημειωθεί ότι στις δύο πρώτες επιχειρήσεις, επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν ο Αχ. Κανταρτζής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και στην τρίτη ο Δ. Αρμάγος, μέλος της ΝΕ του ΚΚΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Το γεγονός κατήγγειλε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αχ. Κανταρτζής, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη, αυτή, ιδιαίτερα σοβαρή, γιατί αφορά πριν από όλα τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων. «Εκεί - τόνισε - κρίνονται σε τελευταία ανάλυση τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αν δηλαδή θα έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται, να διακινούν τις απόψεις και να αγωνίζονται στους χώρους δουλειάς. Επιχειρήματα όπως ο χώρος είναι ιδιωτικός είναι καθαρές προφάσεις. Εκεί δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο με τον ιδρώτα και με το αίμα τους οι εργαζόμενοι. Επομένως, το ζήτημα της δημοκρατίας στους χώρους δουλειάς είναι κεντρικό ζήτημα και σαν τέτοιο το αντιμετωπίζουμε».

«Δυστυχώς - υπογράμμισε - με ευθύνη τόσο της σημερινής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων η "Δημοκρατία" σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων. Η περίπτωση "ΤΖΑΜΠΟ" είναι χαρακτηριστική».

Και καταλήγοντας επισήμανε: «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται φυσικά να σταματήσει, θα εντείνει την δράση του. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε και να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους εργαζόμενους. Για να φθάσει παντού η φωνή και το κάλεσμα του ΚΚΕ, ώστε να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να αποκρούσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται. Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να μην πληρώσουν και την κρίση. Γιατί η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης και οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ