Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
«Κόκκινο» στην κάλπη, δύναμη στους αγώνες σας...

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Καρδίτσας του ΚΚΕ στη Ματαράγκα

Παρουσία πλήθους αγροτών και αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο μαζί τους μίλησε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας του ΚΚΕ στα πλαίσια της περιοδείας του στη Ματαράγκα Καρδίτσας.

Πάνε λίγες μέρες από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, επισκεπτόμενος το χωριό, έδωσε μια σειρά ανέξοδων υποσχέσεων για την υφαρπαγή της ψήφου του αγροτικού κόσμου, δηλώνοντας, σαφέστατα, όμως, την εμμονή του ΠΑΣΟΚ στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ.

Στο κατάμεστο καφενείο του χωριού, οι κάτοικοι της Ματαράγκας συζητούν με τον Β. Μπούτα. Οι συστάσεις μεταξύ τους δε χρειάζονται. Εχουν γνωριστεί πολύ καλά στο μετερίζι του αγώνα που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια για τη διεκδίκηση του δίκιου τους. Συναντήθηκαν στα μπλόκα της οργής στις εθνικές οδούς, όπου μέρα και νύχτα έδιναν τη μάχη επιβίωσης, για να μην ξεκληριστούν από τα χωράφια τους και από τα χωριά τους. Ηταν κοντά τους, εκεί, όταν πριν λίγα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έστελνε τα ΜΑΤ για να ξεφουσκώσει τα λάστιχα των τρακτέρ και κάθισε πολλές φορές μαζί τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου των «αγροτοδικείων» επειδή θέλησαν ν' αγωνιστούν για το ψωμί και το δίκιο τους. Ηταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα όπου βρίσκονται όλοι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, όλοι οι κομμουνιστές.

Οι αγρότες της Ματαράγκας, έχοντας νωπά στη μνήμη τους τα ψεύτικα «ΘΑ» του Γ. Παπανδρέου, μιλούν με τον Β. Μπούτα, για τις αιτίες των προβλημάτων τους και τα όσα τάζουν προεκλογικά τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ και για τις προτάσεις του ΚΚΕ. Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως δεν τους έπεισαν οι υποσχέσεις του Γ. Παπανδρέου και πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χωρίς ν' ασχολούνται με την ουσία των προβλημάτων τους, βάζουν τους αγρότες σε «πλειστηριασμό» για να τους κλέψουν την ψήφο. Αλλωστε, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτά τα δύο κόμματα ήταν απέναντί τους και εναντίον τους στις κινητοποιήσεις τους και ανάμεσά τους και ο Γ. Παπανδρέου, ως υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας ο Β. Μπούτας στους αγρότες τούς τόνισε ότι: στις ερχόμενες εκλογές έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τιμωρήσουν το δικομματισμό που ευθύνεται για όλα τα προβλήματά τους και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ που δίνει παντού και πάντα τον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων τους, προβάλλοντας την πρόταση διεξόδου του Κόμματος για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας προς όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οσον αφορά στη βαμβακοκαλλιέργεια, που «καίει» τους αγρότες της περιοχής, ο Β. Μπούτας τόνισε ότι φέτος η τιμή του βαμβακιού μπορεί να ήταν κάπως καλύτερη, που αυτό οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή, όμως τα χειρότερα έρχονται καθώς υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις για τη μείωση των ενισχύσεων και στο βαμβάκι και άλλα αντιαγροτικά μέτρα, τα οποία στηρίζουν και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Κατήγγειλε, δε, τα νέα εισπρακτικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω των δηλώσεων καλλιέργειας στις Γεωργικές Ασφαλίσεις και χαρακτήρισε ως προεκλογικά τερτίπια της κυβέρνησης την υπόσχεση για ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών και των άλλων αγροτών που είχαν μειωμένη παραγωγή από τα ΠΣΕΑ.

Καταλήγοντας ο Β. Μπούτας υπογράμμισε ότι στόχος της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, είναι το βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών, όπως προβλέπει η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και κάλεσε τους αγρότες να μαυρίσουν το δικομματισμό και να ρίξουν «κόκκινο» στην κάλπη, υπογραμμίζοντας, επιπλέον, την αναγκαιότητα εκλογής κομμουνιστή βουλευτή στο νομό Καρδίτσας που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση και δύναμη στους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ