Κυριακή 1 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Ο "αυτοκράτορας" είναι γυμνός

Η δραματική κατάσταση του Εθνικού, άλλοτε κυρίαρχου της ελληνικής πισίνας

Από την αρχή φαινόταν ότι τη φετινή χρονιά τα νερά θα ήταν ιδιαίτερα...

φουσκωμένα για την ιστορική ομάδα του Εθνικού, αφού ο πιο πολυνίκης σύλλογος στην ιστορία της Α Εθνικής περνάει ίσως την πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του.

Μπορεί λοιπόν το παρελθόν του Εθνικού να είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα, όμως το παρόν σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γκρίζο και το μέλλον μαύρο.

Η ομάδα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα (35) και τα περισσότερα Κύπελλα (10), η ομάδα που από τις τάξεις της πέρασαν σπουδαία ονόματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης (Χατζηκυριάκης, Γαρύφαλλος, Ιωσηφίδης, Σταθάκης, Σιταρένιος, Αρώνης, Σαμαρτζίδης κ.ά.), σήμερα μόνο προβλήματα έχει να επιδείξει...

Ετσι, λοιπόν, χρειάστηκε να περάσουν μόλις τρεις αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος, ώστε "το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" να αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Οι παίκτες, δυσαρεστημένοι από την αδράνεια των διοικούντων να ικανοποιήσουν τις οικονομικές οφειλές, αλλά και φανερά προβληματισμένοι από την όλη στάση τους, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Ετσι, λοιπόν, στα μέσα της βδομάδας που πέρασε οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν, και μάλιστα για τα καλά, θα μπορούσε να πει κανείς. Αρχικά είχαν αποφασίσει αποχή αλλά στο "παραπέντε" δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στην υλοποίηση της απόφασής τους και την ανέστειλαν. Παρ' όλα αυτά όμως, τα προβλήματα παραμένουν αφού ουσιαστικά η διοίκηση της ομάδας δε φέρεται διατεθειμένη να προσπαθήσει να βρει μια χρυσή τομή όσον αφορά στο οικονομικό.

Το θέμα έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και στο παιχνίδι μπήκαν και οι φίλαθλοι, όπου μην αντέχοντας την όλη κατάσταση είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά. Μάλιστα, στο συμβούλιο της περασμένης βδομάδας έδωσαν το "παρών" ζητώντας γενικές εκλογές. Τελικά, οι εκλογές προκηρύχτηκαν για τις 11 Μάρτη και ως συμπληρωματικές και όχι γενικές που επιζητούσαν οι φίλαθλοι. Το τι όμως θα επακολουθήσει από δω και πέρα, μάλλον είναι άγνωστο...

Ομως, τι λένε για όλη αυτή την κατάσταση οι ίδιοι οι παίκτες;

"Κάποιοι πρέπει τελικά να ευαισθητοποιηθούν, είτε αυτοί είναι στη διοίκηση, είτε όπου αλλού", δήλωσε στο "Ρ" ο διεθνής παίκτης Θόδωρος Καλακόνας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε το θέμα και εμμένει στη στάση του για αποχή.

Μπ. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ