Κυριακή 1 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δ' ΕΘΝΙΚΗ
Σημεία και τέρατα

Αν και κανείς δε δικαιούται να ισχυριστεί πως η βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας, δηλαδή η Α' Εθνική, είναι "κούκλα", θα είναι απόλυτα σωστός αν χαρακτηρίσει τα ενδότερα (Δ' Εθνική) πανούκλα. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί τα χίλια όσα γι' αυτή την κατηγορία (φανταστείτε αν προχωρήσουμε ακόμα πιο κάτω) όμως ποτέ οι υπεύθυνοι (;) δεν προχώρησαν σε πράξεις. Λόγοι σκοπιμότητας και μικροπολιτικής επιβάλλουν την ύπαρξη του πρωταθλήματος ντροπής.

Ενδεικτική είναι μια καταγγελία που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας. Σε παιχνίδι Καλυμνιακού - Χαϊδαρίου ο τιμωρημένος τερματοφύλακας των γηπεδούχων είχε δηλωθεί ως βοηθός προπονητή και καθόταν δίπλα στο δοκάρι! Σε κάποια φάση ο επιθετικός των φιλοξενουμένων σούταρε στην κενή εστία και ο "βοηθός προπονητή" απέκρουσε(!!!)...

Το παραπάνω περιστατικό αποτελεί απλώς την "κορυφή του παγόβουνου". Η σήψη έχει φτάσει στο έπακρο. Προχθές στο ΔΣ της ΕΠΟ ο Στ. Ψαρόπουλος, μέλος του σώματος και πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής (ΠΕ) αναγκάστηκε να... σπάσει το κουδούνι του κινδύνου. Παραδέχτηκε πως η ΠΕ έχει φτάσει σ' αδιέξοδο και προειδοποίησε πως αν δεν παρθούν μέτρα δεν αποκλείεται να θρηνήσουμε και θύματα!!!

Αν και οι αναφορές δεν ήταν εκτενείς, αλλά μια πρώτη συζήτηση, ακούστηκαν ανατριχιαστικά πράγματα. Π.χ., για διαιτητές που στέλνουν λευκό φύλλο αγώνα (φ.α.). Αργότερα, αφού έχουν επιστρέψει σπίτι τους, στέλνουν συμπληρωματικές εκθέσεις όπου καταγγέλλουν πως "φάγαμε το ξύλο της αρκούδας" ή ότι όταν συνέτασσαν το φ.α. ήταν με το πιστόλι στον κρόταφο!!! Πριν από μερικές μέρες έφτασε στην ΠΕ ένσταση κατά ποδοσφαιριστή με ημερομηνία προ τεσσάρων μηνών! Σύμφωνα με τον Στ. Ψαρόπουλο οι ενάγοντες περίμεναν να εκδικαστεί ανάλογη ένσταση άλλου σωματείου για να δουν τι θα γίνει...

Ο πρόεδρος της ΠΕ έκανε λόγο για "τοπικιστική πολιτική" των οικείων Αστυνομικών Τμημάτων, μ' αποτέλεσμα να μην επιτελούν το καθήκον τους, ενώ ευθύνες επέρριψε και στους παρατηρητές που συνήθως είναι από την ένωση στην οποία ανήκει το γηπεδούχο σωματείο... Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Πειραιά στο ΔΣ της Ομοσπονδίας κατήγγειλαν χρησιμοποίηση διαιτητών που ούτε καν υπάρχουν στο σχετικό πίνακα.

Επιπλέον ο Δημ. Μουρίκης αναρωτήθηκε: "Οταν στις γενικές συνελεύσεις σάς επισημαίνουμε συνεχώς τα προβλήματα και ζητάμε την κατάργηση της Δ' Εθνικής εσείς αδιαφορείτε. Τώρα θυμηθήκατε πως δεν πάμε καλά; Την κρίσιμη στιγμή τι κάνετε;" Ελα ντε.

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ