Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Δυσλειτουργία λόγω υποχρηματοδότησης

Επίκαιρη Ερώτηση της Λ. Κανέλλη για τον υπουργό Υγείας

Τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας η χρόνια υποχρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τις οδυνηρές συνέπειες που συνεπάγεται για τους ασθενείς, αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτό, έφερε στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε για τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο.

Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρει η βουλευτής του ΚΚΕ, πως από τις 22/10/2001 και για μια βδομάδα έχει ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και προθεμάτων (τεχνικών αρθρώσεων) και αναλώσιμων υλικών, τα οποία δεν προμηθεύουν οι προμηθευτές επειδή το νοσοκομείο τους χρωστά μεγάλα ποσά. Εξάλλου, τονίζει, τρεις από τους κλιβάνους του νοσοκομείου είναι μονίμως εκτός λειτουργίας, αφού δε διατίθενται τα αναγκαία κονδύλια για την επισκευή τους, ενώ οι θάλαμοι που υπέστησαν ζημιές κατά το σεισμό του 1999 δεν έχουν επισκευαστεί ακόμη και έτσι από τότε δε λειτουργούν περίπου 35 κρεβάτια. Επιπλέον, το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που εγκαινιάστηκε το 1998 παραμένει στα θεμέλια, τα οποία έχουν ήδη πλημμυρίσει...

Καταλήγοντας, η βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε άμεσα να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα που δημιουργούν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μια τραγική κατάσταση, η οποία είναι σε βάρος τόσο των ασθενών, όσο και του ιατρικού, του νοσηλευτικού και του τεχνικού, διοικητικού προσωπικού που πραγματοποιεί κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ