Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει η παράνομη δίωξη του βουλευτή του ΚΚΡΟ

Την παράνομη δίωξη από τις ρωσικές αρχές του πρώην βουλευτή του ΚΚΡΟ Β. Μπεσόνοφ, με αφορμή τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης, κατήγγειλε με Ερώτησή του προς την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Στις 2.12.2011, δυο μέρες πριν από τις εκλογές για την Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΡΟ) στην πόλη Ροστόφ του Ντον πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μπεσόνοφ Β. Ι. (βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) στην Κρατική Δούμα), καθώς και άλλων βουλευτών και εκπροσώπων συνολικά τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης με ψηφοφόρους τους.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της συνάντησης, η αστυνομία υπό την εποπτεία του αρχηγού της αστυνομίας της περιοχής Ροστόφ συνταγματάρχη Γκρατσόφ οργάνωσε μια προβοκάτσια. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν ένοπλοι, με επιθετικό, παράνομο τρόπο διέκοψαν και διέλυσαν την εκδήλωση των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, τα όργανα ασφαλείας προχώρησαν σε βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του τότε βουλευτή του ΚΚΡΟ, Βλαντιμίρ Μπεσόνοφ, που αντέδρασε στην επιδίωξη των αρχών να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Ο Β. Μπεσόνοφ για 7η χρονιά παράνομα διώκεται από τις ρωσικές αρχές για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Η δικαστική του περιπέτεια φτάνει στο τέλος της και ο Β. Μπεσόνοφ απειλείται με βαριές ποινές φυλάκισης.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος, πώς τοποθετείται στις αντιδημοκρατικές ενέργειες των αρχών της Ρωσίας σε βάρος του πρώην βουλευτή του ΚΚΡΟ Β. Μπεσόνοφ, που είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, που αφορά τις διώξεις και τα εμπόδια στην πολιτική δράση στη Ρωσία;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ