Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Από σήμερα το μεγάλο νεανικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Αύριο στις 21.45 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η μεγάλη νεανική πολιτεία που στήθηκε στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη, για να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη.

Αύριο Παρασκευή, 14 Σεπτέμβρη, στις 21.45, θα γίνει η κεντρική πολιτική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πλαίσιο του τριημέρου προγραμματίζονται εκθέσεις, εκδηλώσεις, δραστηριότητες και συζητήσεις στις τρεις σκηνές, αλλά και στα στέκια που θα λειτουργήσουν.

Σήμερα Πέμπτη, στις 21.00 στη Νεανική Σκηνή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η πείρα από την πάλη με την εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς του». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 15/9, στις 20.30 στη Νεανική Σκηνή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η ίδρυση και δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στα παράνομα τραγούδια της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, με το συγκρότημα της ΚΝΕ.


Σε ειδικά διαμορφωμένο μεγάλο χώρο θα λειτουργεί έκθεση για τα 100χρονα του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ, με οργανωμένες ξεναγήσεις.

Στο Εργατικό Στέκι θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος». Θα υπάρχει επίσης γωνιά για νέους εργαζόμενους και σπουδαστές στους χώρους μαθητείας και κατάρτισης.

Στο Στέκι ΑΕΙ - ΤΕΙ θα λειτουργεί έκθεση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και τη δράση της στη σπουδάζουσα νεολαία. Οργανώνονται συζητήσεις με πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές, ενώ θα παρουσιαστούν και βιβλιοπροτάσεις ανά επιστημονικό αντικείμενο, από εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Στο Μαθητικό Στέκι θα λειτουργεί ψηφιακή διαδραστική έκθεση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας». Θα υπάρχουν επίσης γωνιές με ταμπλό, εκθέσεις φωτογραφίας, παιχνίδια γρίφων, παιχνίδι «πες βρες». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το αντιπολεμικό μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί από μαθητές σχολείων της πόλης.

Με θέμα το Διάστημα θα λειτουργήσει φέτος ο Παιδότοπος. Περιλαμβάνει αστροπαιχνίδια και τις τρεις μέρες. Επιπλέον, την πρώτη μέρα θα γίνουν αθλοπαιδιές. Τη δεύτερη μέρα αστροκουίζ και θεατρικό με τίτλο «Οι καινούργιες περιπέτειες του Μικρού Πρίγκιπα». Την τρίτη μέρα, παράσταση Καραγκιόζη και ζούμπα πάρτι. Στο χώρο θα λειτουργούν γωνιές με lego, face painting, φωτογραφίες και πειράματα.

Στο «Κόκκινο Αερόστατο», για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, θα λειτουργούν δημιουργικά εργαστήρια από τις 19.30 έως τις 22.30, με θέματα: Ιστορία, Αθλητισμός, Εικαστικά, Επιστήμες.

Στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών θα λειτουργεί Escape room.

Στο κουβανέζικο μπαράκι, αργά το βράδυ του Σαββάτου θα έχει πάρτι με τη συμμετοχή της Σχολής Χορού «Dolce Vita».

Στο χώρο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα υπάρχει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση από τη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Σκάκι στο Φεστιβάλ

Στο χώρο του Φεστιβάλ, το Σάββατο 15/9 στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί αγώνας σκάκι σιμουλτανέ, από τον GM Fide Trainer Θάνο Μαστροβασίλη, αθλητή της ΕΣΘ, μέλος της Εθνικής ομάδας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977809880.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μάθημα σκακιού για τους μικρούς φίλους, στο χώρο του Παιδότοπου, από προπονητή της Ενωσης, σήμερα Πέμπτη στις 19.30.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Σήμερα Πέμπτη

Στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τον Κώστα Καρμπά και την Ανθή Τατσιούλη. Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Ποντιακό γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη. Λαϊκό γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Γιάννη Λίτσιο.

Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλίες με τους Urban Pulse, τους Imam Baildi και νεανικά συγκροτήματα.

Αύριο Παρασκευή

Στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με τους Βαγγελιώ Γρέγου, Λάμπρο Καφκούλα, Νίκο Ταλέα, Μαρία Φραγκούλη και την 50μελή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Κασσάνδρας, με τον μαέστρο Γιάννη Σγούρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Ματσίγκος. Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλίες με την Κωνσταντίνα Πάλλα και τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Στη Νεανική Σκηνή: Οι Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - «Τσολιάς εντ δε τσόλια μπαντ». Τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Πάρτι με τους Papas Family Band.

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Δημήτρη Κανέλλο και τον Γιώργο Μεράντζα.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλία - αφιέρωμα στο παλιό λαϊκό τραγούδι με τον Βασίλη Κασούρα. Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλία με τους Πρόδρομο Μυστακίδη, Νίκο Τάρα, Ιορδάνη Χατζηστύλλη. Μουσικό πρόγραμμα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ