Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΜΕ ΔΕΘ 2018
«Αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει προοπτική στους αγώνες μας!»

Χαιρετισμοί στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΠΑΜΕ την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

«Μετά από τα πανηγύρια και τις τυμπανοκρουσίες για τη μνημονιακή έξοδο της χώρας, η επόμενη μέρα συνεχίζει να είναι όπως και οι προηγούμενες», σημείωσε η Ράνια Καπετανγιώργη, εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο, σάπιο σύστημα».

Την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που εντείνει το χτύπημα ενάντια στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους κατήγγειλε ο Ρίζος Μαρούδας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής για συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, τονίζοντας πως «αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας».

Στον αγώνα «για να ανακτήσουμε όλα αυτά που χάσαμε, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στην κοινωνική στήριξη των οικογενειών μας» κάλεσε η Σοφία Χατζηαστερίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

«Eμείς με τις γνώσεις και την έρευνά μας δεν θέλουμε να φτιάχνουμε "έξυπνες" βόμβες για το ΝΑΤΟ αλλά να προάγουμε την κοινωνική ευημερία και τη διευρυμένη κάλυψη των λαϊκών αναγκών», τόνισε ο Αλέξης Παπαδόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σχολιάζοντας την παρουσία πολεμικών βιομηχανιών ανάμεσα στα αμερικανικά μονοπώλια που φιγουράρουν στη ΔΕΘ και παράλληλα επιδιώκουν να βάλουν «πόδι» στις σχολές.

Ξεχωριστή σημασία είχε η ομιλία που μετέφερε την απαίτηση των εκατοντάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα κτιρίων του ΟΑΕΔ, που δουλεύουν απλήρωτοι, να δοθεί τώρα λύση στο πρόβλημα από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του Οργανισμού. Η Βούλα Γαλάνη, εργαζόμενη στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πήγαμε να δουλέψουμε για 330 ευρώ και για κάποιους από μας είναι τα μόνα χρήματα που μπαίνουν στο σπίτι». Ομως, από το Μάη που ξεκίνησαν να δουλεύουν μέχρι σήμερα, δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ παραμένουν ανασφάλιστοι...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ